TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük Usta Necati Cumalı Urla’da anıldı

Urla Belediyesi ile İzmir Devlet Tiyatroları’nın işbirliği ile düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü Oyun Yazma Yarışması’nı kazanan genç yazar Karden Kasaplar Ödülü’nü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyük Usta Necati  Cumalı Urla’da anıldı

Kasaplar’a ödülünü veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Urla’da Devlet Tiyatrosu sahnesi açılması hayalimizi gerçekleştirmekten mutluyuz. Genç oyun yazarlarını teşvik etmek için düzenlediğimiz Necati Cumalı Oyun Yarışması’nı bir kadın yazarın kazanması da beni ayrıca mutlu etti” dedi. 48 eserin katıldığı Necati Cumalı Oyun Yazma Yarışması’nda Tayfun Erarslan, Füsun Ataman Berke, Sedat Şenoğlu, Celal Kadri Kınoğlu, Hakan Çimenser, Eren Aysan ve Murat Karasu ödül alan eseri seçti.

HAYATI ANLATILDI

Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan törende, Necati Cumalı’nın oyun yazarlığı, şairliği, hikaye ve romanları ile edebiyat dünyasına kazandırdığı eserler bir belgesel ile izleyicilere aktarıldı. Ardından Eski Devlet Bakanı, Yazar ve Urla Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Karakoyunlu Necati Cumalı’yı anlattı. Karakoyunlu, “Kendisi ile 1998 yılında tanışmıştım. Necati Cumalı edebiyatın her alanında eserler kazandıran ve oyunlarını zevkle izlediğim çok üretken bir değerimiz. Ne yazık ki şimdilerde yayınevleri Cumalı’nın eserlerini basıp, genç kuşaklara aktarılması konusunda hassas davranmıyorlar” dedi. Karakolunlu, Cumalı’nın Nalınlar adlı tiyatro oyununun mutlak izlenmesi gereken eserler arasında olduğunu da belirtti.

Törene katılan DEÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hülya Nutku ise Necati Cumalı ile öğrenci iken tanıştığını belirtti. Eşi Prof.Dr. Özdemir Nutku ile törene katılan Hülya Nutku, gençleri teşvik adan bu yarışma nedeniyle Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı kutladı, “Devlet Tiyatrosu Müdürü olan Levent Ulukut benim öğrencim. Ayrıca bu yarışmayı kazanan yazarımız da öğrencim. Bu beni ayrıca mutlu etti” dedi.

BİR OYUNU SAHNELENECEK

Oyun Yarışması’nın sonucunu İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut açıkladı. Karden Kasaplar’a ödülü Beldiye Başkanı Sibel Uyar ile birlikte veren Ulukut, Cumalı’nın eserini 22 yıl önce oynadığını anlattı. Bu yıl İzmir’de Cumalı’nın bir eserinin daha sahneleneceğini belirten Ulukut, “Geçmişte oynadığım oyunun provalarına Necati Cumalı da katılmıştı. Kendisi bizi izlemeye geldiğinde çok heyecanlanırdık” dedi. Ulukut, Cumalı’nın bu yılki eserinin Urla’da da sahnelenebileceğini belirtirken, “Bu sahnemiz ile Urla’da sanatseverlerle buluşuyoruz. Bize destek olan Belediye Başkanımız Sibel Uyar’a teşekkür ederim. Ayrıca Urla’da belediyemizin de desteklediği bir konservatuvar kurma çalışmaları da var” dedi.

SANATA KATKI TEŞEKKÜRÜ

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Devlet Tiyatrosu’nun Urla’da sahne açması öyküsünü anlattı, bu konudaki çalışmaları nedeniyle Sedat Şenoğlu’na teşekkür etti. Uyar, “Bu hayalimizi gerçekleştirdik. Urla’da sanat ve sanatçıya destek konusunda yanımızda olan Devlet Tiyatrosu’na teşekkür ederim” dedi. Yarışmayı kazanan Karden Kasaplar’ı da kutlayan Sibel Uyar, “Bir kadın yazarın bu ödülü alması da ayrıca beni mutlu etti” dedi.

İLHAM VERDİ

48 eser arasından yarışmayı kazanan Karden Kasaplar ise yaptığı konuşmada 2 yıl önce bir araştırma yaptığını ve Necati Cumalı’nın eserlerinin kendisine ilham verdiğini söyledi. Yarışmaya Cumalı’nın eserlerinde yer alan “Vasfiye” rumuzu ile katıldığını da belirten Karden Kasaplar, kaleme aldığı “Radyum Kızları” adlı eserin iki perdeden oluşan ve 1919 – 1940 yılları arasında ABD Waterbury Saat fabrikasında geçen bir kadın dramını anlattığını söyledi. n HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.