TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can dostlar emin ellerde

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 3 yıl önce oluşturduğu “Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi”, sağlık sorunu yaşayan yaklaşık 11 bin sokak hayvanını iyileştirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2017 09:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Can dostlar emin ellerde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Acil Müdahale Ekibi’yle sokak hayvanlarına yardım eli uzatıyor. Hafta içi mesai saatlerinde ilçe belediyelerinin verdiği bu hizmeti, hem hafta sonu ve tatil günleri hem de hafta içi mesai saatleri dışında sürdüren Büyükşehir Belediyesi, özellikle trafik kazası geçirmiş hayvanlara yaptığı kritik müdahalelerle dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’taki ilk yardım merkezine getirilen binlerce hayvan, tedavi edilerek yeniden sağlığına kavuşuyor. 2014 yılından bugüne kadar metropol alanda yaklaşık 11 bin sokak hayvanını sağlığına kavuşturan Büyükşehir ekipleri, bu alanda önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılının ikinci yarısında kurduğu “Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi” hafta içi 17.30’dan ertesi sabah 08.30’a kadar ambülansla hizmet veriyor. Ekipler hafta sonu ve tatil günlerinde de 24 saat çalışıyor. Hafta içi mesai saatlerinde ise ilçe belediyelere yönlendirme yapılıyor. Vatandaşlar, sağlık ihtiyacı olan zor durumdaki sokak hayvanları için 293 39 80 numaralı telefonu arayabiliyor.

 BÜTÜN SAĞLIK İHTİYAÇLARI

Büyükşehir Belediyesi Acil Müdahale Ekibi tarafından ilk müdahalesi Kültürpark’taki poliklinikte gerçekleştirilen sokak hayvanları, bazen yapılacak operasyona bağlı olarak Seyrek Köpek Bakımevi’ne yönlendiriliyor. Tedavisi tamamlanan kedi ve köpekler kısırlaştırılıp işaretleniyor; kuduz ve iç parazit aşıları yapıldıktan sonra alındıkları adrese bırakılıyor. Ekipler, sokak hayvanlarına ihtiyaçlarına göre ortopedi, tümör, fıtık, göz ampütasyon, ağız ve çene operasyonları da yapıyor.

SEYREK’TEKİ YUVA

Büyükşehir Belediyesi, Seyrek’teki 43 dönümlük arazide, aynı anda bin sokak hayvanı misafir edebileceği bir yuva içinde Rehabilitasyon Merkezi’nin de yer aldığı 5.6 milyon liralık kompleks ve 4 bin hayvan kapasiteli hayvan mezarlığını 2016 yılı sonunda hizmete açtı. Alan içinde mevcut olan ve teknik donanımıyla bir hastane kapasitesine sahip “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi”nde yine tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemleri yapılıyor. Tesiste ayrıca, sokakta hayatını devam ettiremeyecek kadar yaşlı, engelli ve hasta hayvanlar ile agresif ve yasaklı ırklar misafir ediliyor. Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent’teki 90 dönümlük arazi üzerinde kurulu barınakta da hizmet veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayvan severlerin kaybettikleri minik dostlarını defnedebilecekleri Seyrek’teki hayvan mezarlığında 6 ay içinde 60 gömü gerçekleştirdi. Yitirdikleri can dostlarını gömmek isteyen vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı Seyrek Geçici Köpek Bakım Evi’ne başvurabiliyor. Başvuru sırasında hayvanseverlerin gömü ücreti olan 50 TL’yi yatırdığını gösterir makbuz ya da dekont ile kedi ve köpeğin sahipli olduğunu gösterir belediye kaydını sunmaları gerekiyor.

 SAHİPLENDİRME ETKİNLİKLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seyrek ve Işıkkent’teki barınaklarda tedavileri tamamlanan, kısırlaştırılan ve işaretlenen köpeklerin yeni bir yuvaya kavuşturma amacıyla rutin aralıklarla “sahiplendirme” etkinlikleri her yaştan hayvan severin büyük ilgisini çekiyor. 2016 yılında 973, 2017 yılının Temmuz ayına kadar da 675 hayvan daha yeni yuvalarına kavuşturuldu. n İHA/İZMİR

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.