TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cangı’dan nükleer atık tepkisi

Gaziemir’deki radyoaktif atıkların temizlenme sürecine ilişkin ÇED olumlu kararı 10 Ağustos’ta çıkmasına rağmen çalışmalar hala başlamadı. Avukat Arif Ali Cangı, atıkların ayrıştırılma ve bertaraf işleminin bir an önce başlatılması için yetkililere seslendi

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 08:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cangı’dan nükleer atık tepkisi

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’in Çernobil’i olarak nitelenen, radyoaktif tehlikenin bulunduğu Gaziemir’deki eski kurşun fabrikasındaki atıkların temizleme sürecine ilişkin 10 Ağustos’ta ÇED olumlu kararı açıklanmıştı. Uzmanlar tarafından bölgeden bir an önce temizlenmesi gerektiğini belirtilen atıklar ne yazık ki unutuldu, temizleme çalışmaları konusunda henüz hiçbir adım atılmadı. Atıkların arasında gezen vatandaşlar, bu süreçte araziye keçi ağılı bile yaptı. Radyoaktif atıkların kaldırılması için en başından beri yoğun mücadele veren Avukat Arif Ali Cangı, alana gittiğinde gördüğü manzaranın ürkütücü olduğunu belirterek, “Havada insanın boğazı yakan bir koku var. Buradan İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunuyorum; bu atıkların içinde sağlıklı yaşanmaz, ne yapıp edip atıkları buradan kaldırın” ifadelerini kullandı.

“ATIKLARI KALDIRIN” ÇAĞRISI

Gaziemir-Karabağlar sınırları içinde yer alan radyoaktif atıklarla gündemde olan kurşun fabrikası sahasını gezen Avukat Arif Ali Cangı, izlenimlerini şöyle paylaştı:  “Fotoğraflar çektim, Aydın Mahallesi sakinleri ile sohbet ettim. Tel örgülerin kimi yerleri açık vaziyette, koyunlar inekler otluyor. Atıkların ayrıştırılması ve bertarafı için yapılan projeye geçtiğimiz Ağustos’ta ÇED olumlu kararı verilmişti. Ciddi eksiklikleri ve hataları olduğu halde sırf atıklar daha fazla orada kalmasın diye dava açmadık. Buna rağmen sahada bir çalışma yok. Havada insanın boğazı yakan bir koku var. Her şeye inat toprak direniyor halen çiçek açabiliyor. Buradan İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunuyorum; bu atıkların içinde sağlıklı yaşanmaz, ne yapıp edip atıkları buradan kaldırın.”

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.