TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Cehaletin en büyük korkusu kadındır”

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, kadınların toplumun kalkınma, demokratikleşme ve dünyada var olma meselesinde en önemli unsur olduğuna işaret ederek, “Cehaletin en büyük korkusu kadındır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Cehaletin en büyük korkusu kadındır”

TANER UYANIKER

Karabağlar 29 Ekim Ortaokulu, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82'nci yıldönümünde bir dizi etkinlik düzenledi. Aynı zamanda Özel eğitim Sınıfı ve Konferans Salonu’nda açılışının yapıldığı etkinlikte “Güçlü Anne, Güçlü Aile” projesi de tanıtıldı. Etkinliğe Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, Karabağlar meclisi üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte tiyatro ve müzik gösterileri de sahnelendi.

Etkinlikte konuşan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, kadınların toplumdaki önemine dikkat çekti.  Kadın konusunun bu toplumun kalkınma, demokratikleşme ve dünyada var olma meselesi olduğunu vurgulayan Tunç, cehaletin de en büyük korkusunun kadın olduğunu belirtti. Tunç şu ifadelerde bulundu: “Kadın aydınlanırsa topum aydınlanır. O zaman kimsenin bu toplumun önüne geçmeye gücü yetmez. Kadına dair halletmemiz gereken çok işimiz var. Birleşmiş Milletler’in açıkladıkları rakamlara göre kadın hakları konusunda dünyada yetmişinci sıradayız. Bu sorunu çözecek olan bizleriz. Biz bunu düzeltmeye kendi ailemiz, kendi çevremiz, kendi çocuklarımızla başlayacağız. Kadınlarımıza biraz pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. Şunu kabul etmemiz gerekiyor ki kadınlarımız hayata erkeklerden daha dezavantajlı başlıyor.”

“TUNǒTAN PROJEYE DESTEK”

29 Ekim Ortaokulu’nun “Güçlü anne, güçlü aile” projesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Tunç, “Okulumuz için bugüne kadar yapmak istediğimiz ama bazı sebeplerden ötürü yapmadığımız şeylerden bahsedince heyecan duyduk. Pek çok disiplini bir arada yönetecekleri bir proje olacak. Bu kadınlarımızın niteliklerini ortaya çıkaracakları bir projedir. Bir insan diğer insandan asla üstün değildir. Uzun zamandır çalıştığımız arkadaşlarımız bilirler, kenar mahalle diye adlandırdığımız dezavantajlı bölgelerimizde insanlarımızın koşullarını daha gelişmiş hale getirmeye çalışıyoruz. İyi koşuldaki mahallelerin seviyelerine getirmeye çabalıyoruz. Mutlak eşitliği sağlamamız mümkün değil ama bir standardı tutturmamız gerekiyor. Bu proje kadını daha nitelikli hale getirdiğimiz, aile içi iletişimin daha sağlıklı olduğu ve çocuklarımızın daha iyi yetiştireceği bir çalışmadır. Tüm kamu kuruluşları imkanları bu tarz projeler için seferber edilecektir” dedi.

29 Ekim Ortaokulu Müdürü Özlem Gaya, bugün kadınlar, çocuklar ve aile için burada olduklarını belirterek,  kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının Türk kadınının gelişimindeki katkısına vurgu yaptı. Gaya, “Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyerek Türk kadınına birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı tanımıştır” diye konuştu.

“GÜÇLÜ ANNE, GÜÇLÜ AİLE” PROJESİ TANITILDI

“Güçlü anne, güçlü aile” projesini de tanıtan Gaya, projenin amacını şu ifadelerle açıkladı: “Güçlü, bilinçli, kendine güvenen, sorumluluk sahibi, çevresindeki fırsatları değerlendirebilen anneler ve sağlıklı, mutlu ve başarılı çocuklarımızın olmasını hedefliyoruz. Ayrıca ilçemizdeki dezavantajlı bölgelerde yaşayan ev hanımı anneleri, ev ekonomisine ve çocuklarının eğitimine maddi yönden katkı sağlayabilir hale getirmek ve anneleri çocuk yetiştirme konusunda bilinçlendirmek diğer amacımızdır.”

“ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARI ARTACAK”

İlçe çapında, iki yıl içerisinde en az 400 anneye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Gaya, proje olarak elde edilecek faydalardan ise şu şekle bahsetti: “Öğrencilerin ailelerinden görecekleri destek sayesinde akademik başarıları artacak. Öğrencilerle ailelerinin sağlıklı iletişim kurması, çocukların gerçek ihtiyaçlarını karşılamasında fayda sağlayacak.  Ebeveynlerinden daha çok ilgi ve sevgi görecek olan çocuklar daha mutlu ve sağlıklı olarak hayata katılacaktır. Okuma yazma bilmeyen annelerin okuma yazma öğrenecek olmaları, işe girme ve iş kurmalarını kolaylaştıracak becerileri kazanacak olmaları ailenin daha mutlu olmasını sağlayacaktır. Aile içi iletişimin artıp, aile içi şiddetin azalması hedeflenmektedir.  Ayrıca bu projeyle anneler eve gelir getirerek aile ekonomisine katkıda bulunacaktır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.