TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşmeli turizmciler 2017’den umutlu

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, “Kötü geçen bir sezondan sonra 2017 bizim için yeni bir yıl. Bir umut yılı olacak" dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2016 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeşmeli turizmciler 2017’den umutlu

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, 8-11 Aralık’ta İzmir'de gerçekleştirilecek Travel Turkey Fuarının İzmir'e katkısını değerlendirdi. Fuarının çok olumlu yansıması olacağını ifade eden Öncel, “Travel Turkey ilk başladığında çok cılızdı; ama şimdi çok büyük bir fuar oldu. Neredeyse EMITT Turizm Fuarının yarısından fazlası oldu. Bu da İzmir için oldukça sevindirici. Hem yurt içinden hem yurt dışından çok fazla katılım var. Böyle bir fuarda pazarlama çalışmaları, anlaşmalar, görüşmeler olacak. Fuara çok olumlu bakıyorum. Kötü geçen bir sezondan sonra 2017 bizim için yeni bir yıl. Bir umut yılı olacak. O yüzden bütün dikkatimizi pazarlamaya çevireceğiz. Hem yurt içi, hem yurt dışı pazarlamasına ağırlık vereceğiz. O nedenle Travel Turkey Fuarını dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

BEŞ YURT DIŞI FUARINA KATILIYORUZ

Çeşme'nin özellikle yurt içinde çok büyük bir marka gücü olduğunu vurgulayan Öncel, “Biz bunu yurt dışına da yaymaya çalışıyoruz. Belediye başkanımız bize iyi bir kaynak ayırarak, destek oluyor. Belediyemizin ayırdığı kaynakla beş yurt dışı fuarına katılıyoruz. Önümüzde ITB Berlin, Hollanda Turizm Fuarları var. Londra'ya katıldık. Ayrıca Ankara, İstanbul fuarlarına katılacağız. Fuarlarda devamlı tanıtım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Çok çalışıyoruz. Yatak sayımız çok fazla değil, ama Çeşme, Türkiye'nin önemli bir marka gücü. Destinasyon olarak gerçekten çok önemli. Hatırı sayılır bir destinasyon. O yüzden Çeşme'yi hakkettiği yere getirebilmek için çok gayret sarf ediyoruz" açıklamasını yaptı.

OTELCİLER, TURİZMCİLER ÇOK KÖTÜ GÜNLER GEÇİRDİ

Otelciler olarak çok gayret sarf etmelerine karşın Türkiye'nin durumunun çok iç açıcı olmadığını belirten Veysi Öncel, “Özellikle terörden dolayı, yurt dışı rezervasyonlarında büyük bir düşüş yaşanıyor. Geçen sene de yaşamıştık. Bu sene çok daha fazla yaşadık. Bizim bütün umudumuz, bu terörün biran önce bitmesi ve Türkiye'nin eski günlerine kavuşması. Turizm, çok büyük bir sanayi kolu. Neredeyse fabrika gibi çalışıyor. Büyük döviz girdisi olan ve istihdam sağlayan bir kol. Bu yıl çok zor geçti. Para kazanan otel, maalesef olmadı. Otelciler, turizmciler çok kötü günler geçirdi; ama 2017'ye umutla bakıyoruz. İnşallah Türkiye, güneşli, güzel günler görür de oteller dolmaya başlar, turistlerimiz gelmeye başlar. Dolayısıyla istihdam artar. Yüzümüz de güler diye umuyoruz" şeklinde konuştu.

HAVAALANININ OLMASI BİZİ MUTLU EDECEK

Alaçatı Havaalanı projesinin yıllardır askıda olduğunu hatırlatan ÇEŞTOB Başkanı Öncel, şöyle konuştu: “Havaalanının hayata geçirilecek olması Çeşme için olumlu bir yaklaşım. Yakınımızdaki Sakız Adasından kalkan uçakları Çeşme'den görebiliyoruz. Onları görünce içimiz cız ediyordu. Çeşme'de bir havaalanının olması bizi mutlu edecek. İnşallah o günler yakındadır. Bizler, otelciler olarak ülkemize döviz kazandırıyoruz. Bu nedenle ihracatçı sayılıyoruz. Devletimizin, biz turizmcilere yeşil pasaport vermesi, tabi ki turizmcileri sevindirdi. Devamlı yurt dışına gidiyoruz. Devamlı tanıtım çalışmalarında bulunuyoruz. Vizelerle uğraşmak, turizmci için çok zor bir konuydu. Yeşil pasaport verildiği takdirde, yurt dışı çalışmaları daha da hızlanacak." (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.