TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre dostu sistem geliştirdiler

Türkiye’de, geçen yılın temmuz ayı dönemine göre elektrik ithalatında yüzde 36 oranında azalma yaşanırken, İzmir Ekonomili mühendisler bu oranları daha da aşağılara çekmek için çevre dostu ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak elektrik üretim sistemi geliştirdi

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çevre dostu sistem geliştirdiler

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğrencileri Serhat Mirkan Acar, Burak Kıvçak, Anıl Boztepe, Mert Şensoydan, elektrik enerjisini rüzgâr ve güneşten sağlayacak elektrik üretim sistemi projesi geliştirdi. Serhat Mirkan Acar, evlerde, yazlıklarda, elektriği bulunmayan tarım arazilerinde elektriği en ucuz ve çevreye zararsız halde sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak, enerjinin de projeyle düşeceğini ifade etti.

Acar, “Rüzgar ve güneş alan bir coğrafyada bulunduğumuz halde bunu enerji konusunda bir avantaja çevirebilmiş değiliz. Öte yandan enerji ihtiyacı arttıkça dışa bağımlılığımız da gittikçe yükseliyor. Güneş paneli, şarjı depolamak için akü ve tamamen kendi ürettiğimiz rüzgar tribünü ve şarj kontrol cihazıyla enerji üretmemiz mümkün. Bu cihaz üretilen enerjiyi en verimli seviyeye çekiyor. Oluşturduğumuz yazılımla da bütün verileri kullanıcının telefonuna ve bilgisayarına aktarıyoruz. Kullanıcı ürettiği elektriği, depoladığı enerjiyi ve kullandığı enerjiyi anlık olarak görebiliyor. Bunun yanı sıra uzaktan kontrolünü sağlayabiliyor” dedi.  Sistemin kurulacağı bölgeler için özel yazılımlar, simülasyonlar ve hesaplamalar yaptıklarını da belirten Acar, enerjide ülkenin dışa bağımlılığının artmasına engel olmak istediklerini kaydetti. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.