TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeyiz sandığı ile doğallık çağrısı

Ege Üniversitesi 7. Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinde genç sanatçılar anneannelerinin çeyiz sandığı ile doğallık çağrısı yaptılar. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Tuba Gültekin’in küratörlüğünde gerçekleşen “Simüle” sergisi ilginç kavramsal tasarımlarla dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeyiz sandığı ile doğallık çağrısı

Buca Eğitim Fakültesi Galeri Eylül’de gerçekleşen sergide, ilginç tasarımlarını sanatsal izdüşümlere döken Seda Bozpolat ve İlknur Bozdemir; anneannelerinin çeyiz sandığını özel tasarıma dönüştürdüler. Genç sanatçılar sergide, sosyal medya paylaşımlarındaki filtreli fotoğraflar ile anneannelerinin çeyiz sandığındaki fotoğraflarını duvara yansıttılar. Sosyal medya paylaşımlarında kullanılan fotoğrafları ayrıca resim tablolarına döken sanatçılar, gerçek mutluluğun doğal paylaşımlarda olduğunu sanat yoluyla ifade ettiler.

Günümüzde ilişkilerde ve sosyal medyada yaşananları bir bulmacaya dönüştüren iki sanatçı, bulmacaya yansıttıkları kelimeler ile de doğallık çağrısı yaptılar. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Bilgehan Gültekin, serginin Buca Eğitim Fakültesi Galeri Eylül’de gerçekleşen 41. Sergi toplamda ise 153. etkinlik olduğunu kaydederek, EgeArt etkinliklerinin hem sayı hem de nitelik itibariyle güçlü bir çerçeve çizdiğini kaydetti. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.