TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Çiğli’de neler oluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli teşkilatında birleştirici olacağım sloganıyla yola çıkan Dursun Ali Kazar, parti içerisinde yaşananların adaylıktan çekilmesine neden olduğunu belirterek adaylıkta çekildiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP Çiğli’de neler oluyor?

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Çiğli’de delege seçimleri başlamadan önce yola çıkarak Çiğli İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan İlçe yöneticisi Dursun Ali Kazar, adaylıktan çekildiğini açıkladı. CHP Çiğli İlçe Yöneticisi Dursun Ali Kazar yaptığı açıklamada, “Çekilme kararı almamın sebeplerinden biri partime olan sevgimdir. Keza Çiğli’de koltuk sevdalısı arkadaşlarımız partiyi unutmuşlar, ili unutmuşlar, her şeyi olabilir olarak görmekteler. Dolayısı ile ben üç aydır çalışıyorum, mahallelerde gördüğüm şey çok fazla gerginliğin, agresifliğin olduğudur. Projelerden çok kişisel davalar var, hiç kimse şu soruyu sormuyor; Niye adaysın? Kişiler üzerinden şekillendirilmeye çalışılıyor. Ben örgütümüzü ve üyelerimizi çok seviyorum, birbirimizi germenin, birbirimizi kırmanın anlamı da gereği de yok. Biz bir aileyiz, aile içinde her şey olur ancak dışarı çıkılınca aile bilinciyle davranılır. Dolayısı ile ben ailemin zarar görmesini istemediğim için çekilme kararı aldım. Bu süreç bize göre değil çünkü genel başkanımızın ve Türkiye’nin bize ihtiyacı var. Eğer Çiğli’de biz bir barış hareketi gerçekleştirebilirsek birliğimizi sağlayabilirsek, Türkiye’nin de bunu gerçekleştireceğine inanıyorum. Çünkü biz ne kadar birbirimizi ötekileştirirsek ne kadar böler parçalarsak karşı tarafa rakiplere o kadar çok meyil veririz” dedi.

GERGİNLİK ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIYOR

Kendisine destek veren tüm arkadaşlarına teşekkür eden Kazar, “Oturduk konuştuk ve beraber bu kararı aldık çünkü biz ortalığı gerginleştirmek değil birleştirmek zorundayız. Ancak meydana getirilmeye çalışılan durum çok farklı, partiyi bulandırmaya çalışanlar var, gerginlik üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar var, 615 kişi silinmişken ve bu durumun hesabını vermeden gerginlik üzerine hala çıkıp ta sanki bunları biz yapmışız, diğerleri yapmış gibi bunun gerginliğini yapmaya çalışıyorlar. 2019’da yapılması gereken projeler üzerinden değil de Sayın Aziz Kocaoğlu ya da Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ya da meclis üyelerimiz üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor. Ancak bu siyasetin partimizi yıprattığını unutuyoruz” diye konuştu.

ÇİĞLİ’DE AYRILIKÇILIĞI DESTEKLEDİLER

Genel merkezden bazı kişilerin Çiğli’ye karıştırdıklarını ifade eden Kazar, “Genel merkezdeki yetkili kişilerin bütünleştirici ve barışçı olmaları gerekirken tam tersi Çiğli’de ayrılıkçılığı desteklediler. Oysa unuttukları şey şu ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece biz varız’ hepimiz bu partinin bir parçasıyız ve bu parti adına çalışmaktayız. CHP 100 yıllık bir çınardır, dalları yaprakları hep gergindir ancak kökleri çok derinlerde ve sağlamdır. Biz ilçede genel başkanımızın belirlediği projelendirdiği hedef ve amaçları, sokaklarda anlatmamız gerekirken koltuk sevdasına düşmüşüz ve kendi içimize kapanmışız. Her gün birbirimizi karalamaya, çamur atmaya, kötülemeye başlamışız. Ben bunu gördüğüm için çok rahatsız oldum ve bu yüzden çekildim ancak şunu söylüyorum ben Kılıçdaroğlu’nun askeriyim, bugün bana ne görevi verilirse partim adına hizmette her zaman üzerime düşeni fazlası ile yapacağım. Yaptığımız her şeyi CHP adına yapmalı partimiz adına çalışmalıyız” sözlerine yer verdi.

FOTOALTI: Dursun Ali Kazar, CHP Çiğli İlçe Başkanlığı adaylığından çekildiğini yaptığı açıklama ile bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.