TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Konak’tan bireysel silahlanma uyarısı

CHP Konak İlçe Başkanlığı, son günlerde sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bireysel silahlanma çağrılarına tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP Konak’tan bireysel silahlanma uyarısı

E. ÇAĞLA GENİŞ

CHP Konak İlçe Başkanlığı, son günlerde sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bireysel silahlanma çağrıları üzerine eylem yaptı. Konak Meydanı’nda bir araya gelen partililer, silahlanma çağrılarına tepki olarak yoldan geçen vatandaşlara karanfil dağıttı.

Bireysel silahlanma çağrısı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Halka silahlanın diyenlere karşı kitap diyoruz, kalem diyoruz, hepimiz birer karanfiliz diyoruz. Bizler Mustafa Kemalin, Mevlana’nın, Pir Sultan Abdal’ın kardeşlik anlayışını, birlik beraberliğini savunuyoruz” dedi.

KİRLİ DİLE KARŞI KİTAPLARIN DİLİ

Bireysel silahlanma çağrılarına tepki gösteren CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Ülkemizin geçmişinde yaşanılan acı tecrübeler özellikle kardeşin kardeşi kırdığı dışarıdan gelen provokatörlerin ülkemizde cirit atıp insanlarımızı birbirine düşürdüğü 70 yıllara bir dönüp bakalım. Bu gün istenilen o gün yaşadıklarımızla aynı kan ve gözyaşı. Artık bu ülkeyi, insanlarımızı çıkarlarınıza bu kirli dile bu ateşten dile kurban etmeyin. Sınırlarımızın hemen yanı başında komşularımızı saran ateşten iç savaştan ders almak gerekmez mi? Bunu anlamak için bu acıları illa yaşamak mı gerekir. Bizce gerekmez. Tüm halkımıza sesleniyoruz bu dili kullananlara karşı kitapların, kalemlerin, karanfillerin dillerini kullanarak kardeşliğimizi birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek bu kirli ateşten dili cezalandıralım.  Buna insan olarak bu ülkenin bir ferdi olarak kayıtsız kalmayalım” dedi.

“ADLİ MAKAMLARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Bireysel silahlanma çağrısı yapanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Başak, şunları söyledi: “Bizler adaletin, hukukun üstünlüğüne inanlar olarak askerimize ve polisimize sonsuz bir güven duymaktayız ve bu kirli, ateşten dili ret ediyoruz, halka silahlanın diyenlere karşı kitap diyoruz kalem diyoruz hepimiz birer karanfiliz diyoruz. Bizler Mustafa Kemal’in, Mevlana’nın, Pir Sultan Abdal’ın kardeşlik anlayışını, birlik beraberliğini savunuyoruz. Halka silahlanın diyenler bu ülkenin milli birlik ve bütünlüğüne kendi çıkarları için bir darbe vurmak istiyor bizde buna bir dur diyebilmek için adaletin ve hukukun üstünlüğüne inanarak buradan savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz, adli makamları göreve çağırıyoruz. Cumhuriyet savcılarının harekete geçmeleri için bugün saat 11.00 da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığında dilekçelerimizi vereceğiz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.