TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP meclisinden kontra

Karabağlar Belediyesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan görev değişikliğinin yankıları sürerken, CHP Meclis Grubu Başkanlığı’ndan AK Partili Bünyamin Demir’in eleştirel yorumlarına cevap geldi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP meclisinden kontra

EMİRCAN IŞILDAK

CHP Karabağlar Meclis Grubu Başkanlığı, geçtiğimiz gün belediye yönetiminde yapılan görev değişikliğini eleştiren AK Parti Meclis Grup Başkanı Bünyamin Demir’e yanıt verdi. Kamuoyu tarafından bilindiği üzere belediye başkan yardımcılığı görevine getirilen Özel Kalem Müdürü Ceyhan Kayhan’ın görev değişikliği tartışmalara sebep olmuş, CHP’li 3 meclis üyesi komisyon görevlerinden istifa etmişti. Konuyla ilgili demeç verip eleştirel bakışını yansıtan Bünyamin Demir’e yanıt veren CHP Grubu, Demir’in karalama çabası içinde olduğunu iddia etti. Görev değişikliği tartışmaları hem CHP hem de AK Parti nezdinde sürerken, sürecin nasıl sonlanacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı.

“DEMİR HALKI YANILTIYOR”

Kayhan’ın görev değişikliğinin meclis üyelerini adeta ikiye böldüğü CHP Grubu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Karabağlar Belediyesi bünyesinde bir kısım görev değişiklikleri gerçekleşmiştir. Söz konusu değişiklikler, Karabağlar halkına yönelik hizmetlerin yetkin ve verimli sağlanabilmesi amacıyla yapılan başkanlık tasarruflarıdır. Konu, bu anlamda tamamen bir nöbet değişikliğidir. Her zaman belediye yönetimini ya da CHP’li meclis üyelerini karalama çabası içinde olan AK Parti meclis grup başkanı, gerek belediye başkanımıza ve gerekse de meclis üyelerimize yönelik asılsız ithamlarda bulunma yolunu seçmiştir. Benzer tutumlarına daha önce de tanık olduğumuz AK Parti grup başkan vekili, siyaset yapma kaygısı ile Karabağlar halkını her vesileyle yanıltmaya çalışmakta, belediyemizin çalışmalarını sabote etmeyi bir düstur olarak benimsemektedir. Karabağlar ilçesi halkına ve yerel yönetimine görüşleri ve duyarlılıkları ile destek olması asıl görevleriyken, hiç ara vermeksizin sıradan bir konuyu bile kendileri için siyasi bir ranta dönüştürme azim ve istemi içindeki AKP anlayışını şiddetle kınadığımızı ve bundan sonra da yeni bir yaşamın tasarlandığı kentimize dönük çalışmalarımıza aynı arzuyla devam edeceğimizi tüm Karabağlar halkının bilgisine sunarız.”

DEMİR NE DEMİŞTİ?

Konuyla ilgili eleştirel açıklamada bulunan Bünyamin Demir, ise şu ifadeleri kullanarak belediye yönetimine yüklenmişti: “Ne yazık ki hizmet beklemek hayal oldu. Belediye her geçen gün daha kötüye gidiyor. Bu kötü yönetim nedeniyle ne yazık ki ilçemiz de daha beter bir duruma sürükleniyor. Belediye içinde ve CHP’li arkadaşlar arasında belirgin bir iç hesaplaşma ve kavga durumu var. Geçen yıl da buna benzer bir kriz yaşanmıştı. Belediyemiz her yıl bu zamanlar hizmetle değil, kavgayla, kaosla gündeme geliyor. Başkan Muhittin Selvitopu geldiğinden bu yana müdürleri değiştiriyor. Başarısızlığının acısını bürokratlarından çıkartıyor. Futbol takımında oyuncu değiştirir gibi belediye yönetilmez. Beceriksizliğini bu yolla örtbas etme gayreti içerisinde. Başkan olalı kaç yıl oldu, halen kadro kuramadı. Belediye içerisinde ciddi bir sıkıntı var, bu kurum iyi yönetilmiyor. Özel kalem müdürü geçmişte memur bile değilken, bir anda başkan yardımcılığına yükseldi. Açıkçası bunu yadırgamadık. Klasik CHP zihniyeti. Olan Karabağlar’a oluyor. Yaptıkları koltuk işgali ama ilçe adına hiçbir kayda değer hizmet yok. Karabağlar Belediyesi bugün bırakın ilçenin kalkınmasını, ancak işçi maaşlarını ödeyebilen, şirketi sürekli zarar eden ve sermaye artışıyla ayakta durmaya çalışan batık bir belediye oldu. Biz vatandaşa hizmet üretelim derken, devamlı olarak şirkete sermaye artışı yapıyoruz. Ama ortada üretilen hiçbir şey yok. Korkarım ki belediye için bu dönem kayıp olarak geçecek ve daha kötü günler göreceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.