TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı’na sert çıkış  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ey Kılıçdaroğlu, söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Dünya tarihinin en şanlı mücadelesini alçakça ifade eden bir kişinin şu anda ana muhalefet partisi adına İstanbul gibi bir şehrin il başkanı koltuğunda oturuyor olması çok düşündürücüdür” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’nin yeni İstanbul İl  Başkanı’na sert çıkış   

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, geçtiğimiz hafta yapılan Adalet Şurası’nda akademisyen ve yargı mensuplarıyla bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Son dönemde yaşanan bazı gelişmeler faturası ne kadar hükümetimize ve şahsımıza kesiliyor olsa da aslında yargının kendi iç tartışmalarının ürünüdür. Adalet şurasının bu sorunların çözümü konusunda yol gösterici müzakerelere zemin teşkil ettiğine inanıyorum” dedi.

TAM BİR FACİA

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı iddia edilen paylaşımları grup toplantı salonundaki ekranlardan gösteren Erdoğan, “Türkiye’nin bölgesinde yaşanan insani krizlerden kaynaklanan sıkıntıları var. Ayrımcılık, ırkçılık gibi sorunları vardır. Tüm bunların üzerine bir de ana muhalefet sorunu vardır. Dünyanın her yerinde ana muhalefet partileri ülkenin yönetimine aday oldukları bilinciyle proje üretir, program geliştirir. Adeta gölge bir hükümet gibi çalışırlar. Bizdeki ana muhalefet ise adeta cebinde keklik olarak gördüğü yüzde 25’lik oyunun üzerine en küçük bir ilave yapmayı gerekli görmediği gibi tam tersine kendini sürekli marjinalize etmenin gayreti içindedir. Biz, bu partinin başındaki zatın heyezanlarını, kimi zaman üzüntüyle, kimi zaman yüzümüz kızararak takip ederken şimdi İstanbul’a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia. Elbette demokrasiye saygımız vardır. Bu kişi madem ki madem ki kongre salonundan çıkmıştır, öyleyse CHP’nin İl Başkanıdır. Ona diyecek bir sözümüz yok ama bu il başkanının geçmişine baktığımızda bizim bir şey söylememize gerek kalmıyor. Kendi söyledikleri zaten her şeyi anlatıyor” ifadelerini kullandı.

SERT SÖZLER

Kaftancıoğlu’nun 15 Temmuz darbe gecesi yaşananlar hakkında söylediği sözlere işaret eden Erdoğan, “Aynen şöyle diyor, bu CHP’nin nerede bulunduğunun da bir ifadesidir. Boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir? Şu cümle çok enteresan inandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin. Ey Kılıçdaroğlu, Ey Kemal Efendi söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Sadece ülkemizin değil, dünya tarihinin en şanlı mücadelesini alçakça ifade eden bir kişinin şu anda ana muhalefet partisi adına İstanbul gibi bir şehrin il başkanı koltuğunda oturuyor olması çok düşündürücüdür” dedi.

BÜTÜNLÜĞÜNÜ DAHİ KORUYAMAZ

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “Ülkemiz büyük bir ekonomik saldırı altındayken doların 4 lira olması için adeta yalvaran mesajlar paylaşıyordu. Türkiye’nin siyasi alternatifi bu şahsın İstanbul’un il başkanı olduğu bir CHP ise vay milletimin, vay ülkemin haline. Bu kafayla CHP bırakın iktidara gelmeyi kendi birliğini, bütünlüğünü dahi koruyamaz. Ben inanıyorum ki CHP’ye gönül veren vatandaşlarım bu açıklamalardan sonra, bu tweetlerden sonra CHP’nin başına İstanbul gibi bir şehirde gelen bu tür her şeyden olumsuz nasiplenmiş kişilerden sonra bu kafanın benzerini artık ruh ikizi oldukları dünün BDP’sinin HDP’nin başına musallat etmişlerdir. Normal şartlarda Taksim’in arka sokaklarında küçük bir büroda faaliyet gösteren marjinal bir derneğin başında olması gereken bu tipleri oradan alıp siyasi partinin başına koyduğunuzda işte böyle bir durum ortaya çıkıyor. Gerçi Kemal Kılıçdaroğlu gibi karikatür bir tipin başında bulunduğu bir partiye de tencere kapak misali herhalde böyle biri.”

VİCDAN VE AHLAK FUKARASI

Erdoğan, “Bu zat Meclis’in önünde bir firmadan alacağını tahkik etmekte yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kendini yakmaya teşebbüs ettiği anlaşılan bir vatandaşımıza ‘gidip kendini sarayın önünde yaksaydın, ardından sarayı da yaksaydın’ diyebilecek kadar vicdan ve ahlak fukarasıdır. Şu anda ben de arkadaşlarım da zaten suça teşvikten başta Bay Kemal hakkında biz davalarımızı açıyoruz. Bu nasıl bir siyasettir? Bunların bedelini ödeyecekler. 15 Temmuz gecesi havalimanından televizyon başında çay kahve içerek vakit geçiren sonra da çıkıp bu ihanete kontrollü darbe diyecek kadar basitleşen bir genel başkanın il başkanı zaten daha başka nasıl olabilir? Bizzat terör örgütü mensuplarını göreve getirmeyi muhalefet sanan bir zihniyet CHP’yi esir almıştır. Ülkemize de CHP’ye de yazık. CHP’ye gönül verenlere sesleniyorum, ülkenin ana muhalefet partisinin bir avuç marjinalin elinde olması demokrasimiz adına da çok büyük kayıptır. Demokrasilerde ana muhalefet partisi gerçekten çok önemlidir” diye konuştu.

NATO’YA SESLENDİ

Erdoğan, “NATO’ya da bir serzenişim var, ey NATO siz ortaklarınızdan birine, herhangi bir sınır tecavüzünde, tacizinde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefseniz. Şu ana kadar ne tür bir tavır aldınız? Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz” diye konuştu.Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Erdoğan, “İnşallah kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç’ten başlayarak Suriye’deki diğer yuvalarını da birer birer dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz gibi bir cümle bize sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olabilir, ne de siyasetçi görünümlü marjinal terör destekçileri mani olabilir” ifadelerine yer verdi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.