TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğlilerin ‘evsel atık tarifesi’  7 Aralık’ta belli olacak

Çiğlilerin 2017 yılı içerisinde evsel katık atık hizmetlerine ilişkin olarak ödeyeceği miktar, Çiğli Belediyesi tarafından aralık ayı meclisi ikinci oturumunda belirlenecek

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 09:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğlilerin ‘evsel atık tarifesi’  7 Aralık’ta belli olacak

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Çiğli Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Sözlerine Adana’nın Aladağ İlçesi’nde yaşanan yangın felaketi ile başlayan Arslan, sorumluların bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini ve böyle acıların bir daha yaşanmaması gerektiğini dile getirdi.

GÖZALTI AÇIKLAMASI

Başkan Arslan, mecliste yaptığı konuşmasının devamında ülkenin çok zor günlerden geçtiğini belirterek, Çiğli Belediyesinde yaşanan gözaltılar ile ilgili görüşlerini paylaştı. Başkan Arslan,  “15 Temmuz darbe kalkışması ve sonrasında bazı sorunlar baş göstermeye başladı. Çiğli Belediyesi’nde çalışan biri bayan olmak üzere 3 emekçi kardeşimiz 2 gün önce evlerinden alınmışlar. Bunları ben çok iyi biliyorum. Bunların FETÖ/PDY ile ilgili bir alakalarının olacağını sanmıyorum. Kendi kendime acaba sosyal medyada bir şey paylaştıklarından dolayı mı gözaltına alındılar diye düşünüyorum. Demokratik hoşgörünün tamamının kullanıp, bu dönemde bir takım gözaltıların olmamasını diliyorum. Basit basit konulardan dolayı insanların gözaltına alınması, yaşamdan koparılmamaları gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu insanların bakmakla sorumlu oldukları aileleri var. OHAL’in de gerçekten kısa bir süre sonra kalkması ve normal yaşam standardına dönülmesi hepimizin temennisidir diye düşünüyorum” dedi.

TARİFE 7 ARALIK’TA BELLİ OLACAK

Başkan Arslan’ın konuşmalarının ardından meclis gündemine geçildi. Komisyonlardan gelen raporlar geldiği şekliyle kabul edildi. Meclis gündeminin beşinci maddesinde yer alan Atık Su, Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliği’ne uygun olarak Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan evsel katı atık hizmetlerine ilişkin tarife cetvelleri hususu yeniden görüşülmeden ilgili komisyona sevk edildi. Komisyonda görüşüldükten sonra Çiğli sınırları içinde uygulanacak olan tarife belirlenecek. 7 Aralık Çarşamba günü yapılacak olan aralık ayı meclisi ikinci oturumunda tarifenin belli olması bekleniyor. Böylece 2017 yılı içerisinde Çiğlilerin evsel katık atık hizmetlerine ilişkin olarak ödeyeceği miktar Çiğli Belediyesi tarafından belirlenmiş olacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.