TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çiğli’nin 3 yılı boşa geçti”

Çiğli Belediyesi AK Parti meclis üyeleri, bütçe görüşmelerinde kendilerine söz hakkı verilmediği gerekçesiyle basın açıklaması düzenledi. Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya, istediklerinin sadece Çiğli’ye hizmet olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Çiğli’nin 3 yılı boşa geçti”

TANER UYANIKER

Çiğli Belediyesi AK Partili meclis üyeleri, İlçe Başkanlığı’nda belediyenin son bütçe görüşmeleriyle ilgili basın açıklaması düzenledi.

2017 yılı bütçe görüşmelerinde kendilerine söz hakkı verilmediği gerekçesiyle basının karşısına geçen meclis üyeleri CHP’li belediyeyi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce 2017 yılında uygulanacak ücret tarifesi üzerinden vurdu.

“BÜTÇE AÇIĞI OLABİLİR AMA…”

İlk olarak sözü alan AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya, Belediye’de olan bütçe açığını eleştirerek Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a yüklendi. Demirkaya, “Başkan göreve geldiğinde ekonomide çok sıkı bir disiplin uygulayacağını ve gelir gider açığını azaltacağını söylemişti. İlk dönemlerde bu olsa da son bütçede açık daha da derinleşti. Tabi ki bütçe açığı olabilir ama bunun biraz karşılığı olmalıdır. ‘Ben yatırım yaptım öyle borçlandım’ dersiniz ama biz bunları göremedik. Çiğli’nin 3 yılı boşa geçti” dedi.

“BAŞKAN ELEŞTİRİ KABUL ETMİYOR”

Bütçenin yüzde 6’lık kısmının sadece yatırımlara aktarıldığını belirten Demirkaya, “Çiğli’nin yatırıma ihtiyacı var. Bütçede kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan 3 milyon 570 bin liralık bir yardım var bunu başkana sorduk ama bir cevap vermedi bize. Bütçe içerisinde koca bir yıl için park ve bahçelere 70 bin TL ayrılmış. Bu rakam inanılır gibi değil. Bizim amacımız burada bağcıyı dövmek değil. Bizim amacımız Çiğli’ye bir çivi çakılacaksa ondan parmağımız olmasıdır” diye konuştu.

“YASAKÇI TUTUMUNU KINIYORUM”

Özellikle bütçe görüşmelerinde Başkan tarafından kendilerine söz hakkı verilmediğini ileri süren Demirkaya, “Kritik meclislerde başkan bizim sesimizi kısıyor. Başkan kendisini solcu, eşitlikçi, demokrat olarak tarif etmesine rağmen en küçük bir eleştiriyi kabul edemiyor. Bu yasakçı tutumunu kınıyorum” dedi.

“FAHİŞ ARTIŞLAR VAR”

AK Parti Meclis üyesi Nedim Aslan ise belediyeyi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce 2017 yılında uygulanacak ücret tarifesi üzerinden eleştirdi. Harçlarda ciddi bir artış olduğunu ifade eden Aslan, “Yol katılım belgeleri Bornova ve Bayraklı’da metre karesi 54 lira iken Çiğli’de 2017 yılı için hazırlanan bütçede 400 liradır. Bu müdürlüğün çoğu işleminde bir önceki yıla göre 3-4 katı artışlar mevcuttur. Fahiş artışlarla ilgili biz muhalif görevimizi mecliste yapmak istedik ama başkan bize bu konuda fırsat tanımadı” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.