TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cildinize hayat verin

Yaşlandıkça cilt elastikiyetini ve dolgunluğunu kaybeder. Yağ enjeksiyonu (lipofilling) cildin daha derin katmanlarına yağ dokusu yerleştirir ve cilde yapısal destek sağlar. Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın, canlı bir cildin formülünü anlattı

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cildinize hayat verin

ONURHAN ALPAGUT

Yağ transferi (Lipofilling) günümüzde en çok tercih edilen estetik operasyonlardan bir tanesi, bu operasyon hakkında bilgi veren Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Tolgahan Alpaydın yapılan müdahale sayesinde cildin daha dolgun ve parlak bir görünüme sahip olduğunu söyledi.

DAHA CANLI BİR CİLT

Yapılan cerrahi müdahalenin vücudun herhangi bir bölgesinden alınan yağ dokusunun, yüzdeki bölgeye nakil edilmesiyle gerçekleştiği bilgisini veren Alpaydın, “Lipofilling, vücudunuzun herhangi bir bölgesinden alınan yağların vücudunuzda eksik olan herhangi bir yere kalça, baldır, uyluk iç yüzü, yüzdeki kırışık veya çökük bölgelere enjekte edilmesidir. Böylece, bu bölgedeki eksik dokunun yerini alır, yüzde de derin çizgiler ve kırışıklıklar tamamen dolar. Cildiniz, düz, pürüzsüz, canlı ve genç bir görünüm kazanır” dedi.

YÖNTEM VE TEKNİKLER

Muayene yöntemi ve uygulama şekilleri hakkında konuşan Alpaydın, “Yağ tranferi, local anestezi, spinal anestezi veya genel anestezi ile yapılabilir. Bu durum uygulama yerlerine ve uygulamanın büyüklüğüne göre değişir. Doktorunuz kanül denilen ince iğnelerle yağdan zengin bölgelerden (karın, kalça gibi) yağ alır. Bu işlem liposuctiona çok benzer. Yağ hücreleri santrifüje edilir. Böylece sağlam hücreler geride kalır. Canlı yağ hücreleri çok ince kanüller ile tedavi edilecek bölgeye enjekte edilir.

Enjekte edilen yağların iyi kan dolaşımına sahip küçük ceplere veya kanallara verilmesi işlemin uzun süre kalıcılığı ve başarısı için gereklidir. Bu işlemde bir çeşit deri nakline benzer. Günümüzde bu uygulama en çok yüze uygulanır. Diğer kullanılan vücut bölgeleri, el sırtı (dorsali) bacak, kalça ve penil bölgedir. Bu uygulama sonrası size antibiyotik ve bazı antiviral ilaçlar (bazı kişiler herpes-uçuk sorunu yaşayanlar için) verilebilir” diye konuştu.

İYİLEŞME SÜRECİ

Son olarak iyileşme sürecine değinen Alpaydın, “Bazı hastalarda bu süre bir yıl veya daha uzun süre ile ifade edilebilir. Hastaların çoğunluğunda ilk haftada sağlanan dolgunluğun hemen hemen yarısı altı aylık bir sürenin sonunda kaybolmaktadır. Zira ilk haftalardaki dolgunluk şişmeye bağlıdır. Üç aydan sonra ne kadar dokunun orada beslenip kaldığı az çok belli olur. Yeni enjeksiyonlar 3, 6, 12 ay sonra tekrarlanıp sonuç daha iyi duruma getirilebilir. İlk uygulamalar ilk sene iki-üç kez yapılır daha sonraki senelerde yılda bir kez uygulanması yeterli gelebilir” dedi.

-İyileşme döneminde bilinmesinde fayda var.

-Çok hafif ağrılarınız için parasetamol grubu ilaçlar alabilirsiniz.

-Yüz için uygulamalarda en az 6 saat sıcak içecek ve yiyecekten uzak durmalısınız.

-Uygulama sonrası bir miktar şişme ve morarma olabilir. Soğuk kompres ve bazı pomadlar size önerilecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.