TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar Bergama tarihini tiyatro ile öğrendi

İzmir’in Bergama İlçesi’nde Müze Müdürlüğü’nün yaptığı organizasyon ile Bergama’ya gelen Manisa Bahçeşehir Koleji öğrencileri, krallıklara başkentlik etmiş, binlerce yıllık tarihi geçmişi sahip ve UNESCO’nun 999. Kültürel Mirası olan Bergama’nın tarihini yaşayarak öğrenme fırsatı buldu

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 06:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuklar Bergama tarihini tiyatro ile öğrendi

Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustura tarafından Bergama Müze Müdürlüğü bahçesinde karşılanan çocuklar, kendileri için hazırlanan kumanyaları yedikten sonra Bergama Müzesini Müze Müdürü Nilgün Ustura rehberliğinde gezdi. Çocuklar, Bergama Müze Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bergama Krallığı döneminde kullanılan maske, araç ve gereçlerle, parşömenin icadından, Bergama ile Galatlılar ile yapılan savaş ve sonrasında bu savaşın anısına yapılan Zeus Sunağına kadar geçen tarihi süreci tiyatro eğitimi ile bilgilendirilerek öğrendi.

Bahçeşehir Koleji Sosyal Bilgiler Öğretmeni Burcu Kökdaş, “Bugün burada sahip olduğumuz kültürel miras benliğine sahip çıkmak, kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktarmak için bulunmaktayız. Çocuklarımız Bergama Müze Müdürlüğü ev sahipliğinde UNESCO Dünya Mirasının 999. kenti Bergama’yı ve Bergama’nın binlerce yıllık tarihini tiyatro oynayarak öğrendiler. Okulumuz adına Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustura ve Bergama Müze Müdürlüğü ekibine teşekkür ediyoruz” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.