TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklarla kaliteli vakit geçirilmeli

Ömer Lütfi Akad Ortaokulu Müdürü Şener Deniz, çağın sorunu haline gelen aşırı teknoloji kullanımının önüne geçebilmek için velilerin çocukları ile kaliteli vakit geçirmesi gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2017 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuklarla kaliteli vakit geçirilmeli

NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER 

Sorunlu ve boşanmış aile çocuklarını kazanabilmek için onlara aile içinde alamadıkları sevgi ve ilgiyi veren Ömer Lütfi Akad Ortaokulu, aynı zamanda bu tür çocuklara sorumluluk vererek onları sosyal ve sportif etkinliklere yönlendiriyor. Büyük küçük herkesi etkileyen teknoloji bağımlılığının üstesinden gelebilmek için velilere çocukları ile kaliteli vakit geçirmeyi tavsiye eden okul aynı zamanda uyguladığı projelerle de öğrencilerini iyi bir geleceğe hazırlıyor.

Okullarının fiziki özelliklerinin sınıfsayısıöğrencisayısına oranlandığında yeterli olduğunu,bahçe ve çevre bakımından yetersiz olduklarını söyleyen Ömer Lütfi Akad Ortaokulu Müdürü Şener Deniz, “Öğretmen sayımız 29 olup öğrenci sayımız 510’dur. 1 personelimiz, 1 adet matematik öğretmeni, 1 adet fen bilimleri öğretmenimiz bulunmakta olup, 2 adet daha hizmetli personeline ihtiyacımız var.

Öğrencilere yönelik seminerlerimiz arasında uyuşturucu ve uyuşturucudan korunma eğitimlerine yer verildi. Tütünden uzak durulması semineri, afete hazırlık semineri, vergi bilinci semineri ve sınav kaygısı seminerleri de çocuklarımıza verdiğimiz eğitimler arasında yer alıyor” dedi.

‘MERHABA’NIN GÜCÜ

Velilerin çoğunluğunun çocuklarına karşı yeteri kadar ilgili olmadığı bilgisini veren Deniz, okul olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri ve bu yıl hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri anlatarak, “Okullar Hayat Olsun Projesi hayata geçirdiğimiz en güzel projeler arasında yer aldı.

Yine Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen Değerler Eğitimi Projesi de okulumuzda hayat buluyor. Verdiğimiz evrensel ilkeler çocuklarımız üzerinde olumlu dönüşümler yaratıyor. Örneğin birbirlerine merhaba diyerek birbirleriyle kaynaşabiliyorlar. Engelli arkadaşlarına karşı son derece duyarlı davranıp öğretmenleri ile sohbet edebiliyorlar” açıklamasını yaptı.

HİZMETİÇİ EĞİTİM

Okullarında gerçekleştirilen sosyal etkinliklerden ve akademik durumlarından bahseden Deniz, “Okul takımlarımız spor müsabakalarına katılmakta olup, okulumuzda destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında spor, resim, ebru kursları açılmaktadır. Drama ve tiyatro da verdiğimiz eğitimler arasında yer alıyor. Okulumuzda Halk Eğitim Merkezince velilere ve çocuklara yönelik hazırlanan kurslar maalesef yok. Öğretmenlerimiz gelişimlerini devam ettirebilmek adına belirli aralıklarla düzenlenen hizmet içi eğitimlere katılıyorlar” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ KAZANIMI

Rehberlik servisleri ile ilgili bilgi veren Deniz şunları söyledi: “Rehberlik servisinde bir rehber öğretmenimiz görev yapıyor. Bu öğretmenimiz öğrencilerin her türlü sorunuyla ilgilenerek onlara her konuda rehberlik yapmakta. Aile içi yaşadıkları problemleri çözebilmek için çocuklar pozitif yönde yönlendirilirken, velilerle de görüşerek sorunu kaynağından çözmeye çalışıyorlar. Erasmus Plus projesi ile ilgili bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik bulunmamaktadır.”

SORUMLULUK KAZANDIRMA

Sorunlu ve boşanmış aile çocuklarının genellikle ya içlerine kapanık ya da saldırgan davranışlar sergilediğini açıklayan Deniz, “Bizler bu çocuklarımızın ihtiyaçları olan sevgiyi alamadıklarından dolayı bu tür davranışlar sergilediklerini düşünüyoruz. Bu nedenle de bu tür çocuklarımıza ilgi ve sevgimizi vererek bireysel görüşmeler yapıyor ve okul başarılarını yükseltilmeye çalışılıyoruz. Bu çocuklarımıza alabilecekleri ölçüde sorumluluklar vermek ve onları sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirmekte onları kazanmakta kullandığımız yollar arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

ÇAĞIN HASTALIĞI

Deniz, veliler ve çocukları teknoloji bağımlığından uzak tutabilmek için tavsiyelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Çocukları aşırı teknoloji kullanımdan doğan zararlardan koruyabilmek için sportif ve sanatsal faaliyetlere yönlendiriyoruz. Bu sadece okulla önlenebilecek bir sorun değil. Anne ve babanın çocukla birebir kaliteli vakit geçirmesi çok önemli. Çocukların anne ve baba ile birlikte sinema, tiyatroya ve çeşitli etkinliklere gitmeleri onların sağlıklı gelişimleri için öznem arz ediyor. Daha iyi bir eğitim anlayışı için öğretmenlerin mesleki olarak teknolojik açıdan gelişmeleri önerilir. Okulların teknolojik alt yapısının geliştirilmesi eğitim kalitesini artırmada daha güzel sonuçlar doğuracaktır.”

ŞENER DENİZ KİMDİR?

1958 yılında Konya’nın Ilgın İlçesi’nde doğan Şener Deniz, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ilgın’da tamamladı. Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun olarak, 1980 yılında ilk görev yeri olan Van Atatürk Lisesine atanan Deniz, bir yıl burada görev yaptıktan sonra Van’ın Gevaş İlçesi’ne atanır. Burada beş yıl görev yaptıktan sonra Adana’nın Karataş İlçesi Hamit Buğa Ortaokulunda dört yıl görev yaptıktan sonra evlenen Deniz, eşi İzmir de çalıştığı için eş durumuyla 1989 yılında İzmir’in Kemalpaşa İlçesi Ferzent Bulum Lisesine atanır. 2011 yılında zorunlu yer değiştirme yoluyla Bornova Şehit Teğmen Murat Aslantürk İlköğretim Okuluna müdür başyardımcısı olarak atanan Deniz, 2014 yılına kadar burada görev yaparak 2014 yılında Bornova Şehitler Ortaokuluna Müdür Vekili olarak atanır. Deniz, dört ay burada çalıştıktan sonra halen görev yapmakta olduğu okul olan Konak Ömer Lütfü Akad Ortaokuluna 2015 yılında okul müdürü olarak atanır. Evli ve iki çocuk babası olan Ferit, okulunu, öğrencilerini ve öğretmenlerini çok seviyor.

OKUL TARİHÇESİ

Okulumuz Konak’a 3 km. uzaklıkta, 40 derece eğimli ve İzmir’in güney ve güneydoğusundadır. Okulun bulunduğu mevkiinin genel olarak yüzölçümü 2,5 hektar kadardır. Okulumuzun yeri Çimentepe Mahallesi’nde 682 sokakta tarla ismi ile anılan 3084.99 metre kare arsasını okul yapılmak üzere Ömer Lütfü Akad tarafından milli eğitim müdürlüğüne bağışlanmıştır. İl Daimi Encümeninin 01.07.1965 tarih ve 1194 sayılı kararı, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 11.08.1965 gün ve 420 38- 36397 sayılı onayı ile okulumuzun adı Lütfü Akad İlkokulu olarak adlandırılmıştı. Ömer Lütfü Akad İlköğretim Okulu Çimentepe, 1. Kadriye, Zafertepe yörelerinden öğrenci kabul ettiği için öğrenim sahası geniş bir alanı kaplamaktadır. Okulumuz birbirinden bağımsız iki binadan oluşmaktadır. Anasınıfı olarak kullanılan eski alan eski plana göre öğrenci tuvaletleri iken iptal edilmiş zemin katta yapılan onarımla anasınıfına dönüştürülmüştür. 1995 yılında anasınıfı tadilat geçirerek daha uygun koşullar oluşturulmuştur. Ana sınıfının önündeki merdivenler iptal edilerek doldurulmuş üstü kapatılarak hol haline dönüştürülmüştür. Katta 4 derslik 1 müdür odası 2 müdür yardımcısı odası 1 aile birliği odası 1 kütüphane, 1 eğitime destek odası, arşiv öğretmenler odası ve fen laboratuarı yer almaktadır. B Blok1997 yılında ilköğretime geçişle birlikte artan öğrenci gereksinimini karşılamak üzere 2000 yılında ek 6 derslikli bina inşaatı başlanmış olup 2001 yılında eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. Halen B Blok Zemin Katta 2 derslik 1 iş atölyesi 1. katta 3 derslik yer almaktadır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.