TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Coşkuyla geçen 10 yıl

Türkiye‘nin önde gelen tiyatro organizasyonlarından biri haline gelen Menemen Belediyesinin bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdiği Tiyatro Festivali, ‘İnadına Tiyatro, İnadına Sanat’ sloganıyla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Coşkuyla geçen 10 yıl

NİLGÜN TAZE

Menemen Belediyesi bu yıl onuncusunu düzenlediği Tiyatro Festivali’ni belediye bandosu öncülüğünde başlatarak ‘İnadına Tiyatro, İnadına Sanat’ sloganıyla kutladı. Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden coşkulu kortej yürüyüşüne tiyatro ve sinema sanatçıları, tiyatro severler ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, eşi Nurdan Şahin ile birlikte katıldı. Kortejde tiyatrocular kostümleriyle yer alırken Menemen sokaklarında renkli görüntüler yaşandı.

19 yıl önce “İnadına Tiyatro” sloganıyla kurulan Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET)’in 10’uncu İnadına Tiyatro Festivali’ne katılan  tiyatro ve sinema sanatçıları Asuman Dabak, Rıza Akın, Tarık Ünlüoğlu, Rasim Öztekin, Hakan Meriçliler, Bennu Yıldırımlar, Birgül Ulusoy, Ayhan Taş, Nedim Saban, Mert Turak, Mutlu Polat, Yüksel Ünal ve Prof.Dr. Özdemir Nutku’yu tek tek anons ederek alkışlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Festivalimizde sahne alacak 23 tiyatro topluluğunda görevli 300’e yakın oyuncumuza da teşekkür ediyorum. Onlar fazlasını hak ediyorlar. Onlarla birlikte bu yolu yaklaşık 20 yıldır yürüyoruz. Ancak 10 yıldan bu tarafa çağdaş Menemen’imiz ve İzmir’imizde inanılmaz işler yapıyoruz. Ben değil, biz yapıyoruz” dedi.

İNADINA TİYATRO

19 yıl önce ‘İnadına Tiyatro’ sloganıyla kurulan MEBET’in bugüne kadar çok kıymetli çalışmalar yaptığını ifade eden Şahin şunları söyledi: “Biz birlikte emek veriyor ve birlikte büyüyoruz. Bütün Atatürkçü dostlarımızla, tiyatro severlerle, MEBET Sanat Yönetmenimiz Metin Güler ve ekibiyle, Menemenli hemşerilerimizle yaşıyoruz bu güzellikleri. İyi ki sizlerle birlikteyiz. Kadınların sahneye çıkarılmadığını biz 19 yıl önce görmüştük ve ‘İnadına Tiyatro’ demiştik. Kadınları evlere hapsetmek isteyenler ne yaparsa yapsınlar kadınlarımız sahnede de, sokakta da olacak.”

RUHUN İLACI

Türk tiyatro ve sinemasın duayen isimlerinden Muhsin Ertuğrul’un “O kente fırın açmazsanız insanlar aç kalır ve ölür ama tiyatro açmazsanız ruhen aç kalır, birbirini öldürürler” sözüyle konuşmasına başlayan MEBET Sanat Yönetmeni ve Festival Direktörü Metin Güler ise; “Sanata ihtiyacımızın daha da arttığı günleri yaşıyoruz. Sanatın birleştiren, yana yana kılan gücüyle üretmeye, paylaşmaya devam edeceğiz. Gerek kortejde, gerekse de festivalin en küçük anını güzelleştiren ve bu şölene emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

USTALAR GEÇİDİ

Karşıyaka Gezer Dans Topluluğu’nun gösterileriyle renklenen törende, Toprak Sahne Tiyatrosu ‘Madalyalı Eşek’ adlı sokak oyunuyla büyük beğeni topladı.  Festivalin ilk günü, Menemen Belediyesinin iki ay önce hizmete açtığı Kubilay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. 10. Yıl Sergisi’ne yoğun ilgi gösteren tiyatro severler, 10 yılda 3 bine yakın tiyatro oyuncusunu konuk eden Menemen’de tiyatro adına yapılanları daha iyi anlama fırsatı buldu.Festivalin ilk gününde Menemen’de bulunan usta oyuncular Asuman Dabak, Rıza Akın, Tarık Ünlüoğlu, Rasim Öztekin ve Hakan Meriçliler’e ‘Kubilay Aydınlık Yüzler Onur ve Emek Ödülleri’ni Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin sundu. Festival’in ilk gecesinde sahne alan Asuman Dabak Sahne İzmir ise ‘Ay Tutulması’ adlı oyunuyla büyük beğeni topladı.

10’UNCU YIL

Yurdun 7 bölgesinden ve KKTC’den 23 tiyatro topluluğu, 300 kadar tiyatro sanatçısının, tiyatro akademisyenlerinin, eleştirmenlerin, tiyatro basınının, eğitmenlerin ve ustaların katıldığı ve 6 günde 30 ayrı etkinliğin yapıldığı 10. İnadına Tiyatro Festivali’nde günde dört ayrı oyun oynanarak ayrıca atölyeler, söyleşiler ve sokak gösterileri sergilendi. Etkinlikler Menemen Belediyesi Kültür Merkezi, Kubilay Kültür Merkezi ve Taşhan’da sanatseverlerle buluştu. Kapanışta Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Gulyabani” oyunu ile sahne aldı. Oyun sonrası festival emekçilerine teşekkür plaketleri sunularak kapanış töreni yapıldı.Festivalin onuncu yılı olması sebebiyle “sıraONda” mottosuyla hayata geçen etkinlikte festivalin 10. yılına özgü yapılan “10. Yıl Festival Marşı” bütün etkinliklerden sonra büyük bir coşkuyla söylendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.