TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurca'da 3 asker şehit oldu

null

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 08:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çukurca'da 3 asker şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde operasyondaki askerler ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3 asker yaraladı.

Bölgede başlatılan hava destekli operasyonda çok sayıda PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor. Bu sabah saatlerinde operasyonda olan askerler bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada 3 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Çatışma sonrası bölgede hava destekli başlatılan operasyonda çok sayıda PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

TERÖRİSTLERE AĞIR KAYIP VERDİRİLDİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesinde sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 askerin şehit olması, 3 askerin de yaralanması üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hava destekli yapılan operasyonlarda ilk belirlemelere göre 7 PKK'lı terörist ölü ele geçirildiği, 9 PKK'lı teröristin ise yaralı olduğu belirtildi. Bölgedeki çatışmalar sürüyor.

TERÖRİSTLER SİSDEN YARARLANIP SIZMAK İSTEMİŞ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde bulunan 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alananında bulunan Güven Dağı Üs Bölgesindeki çatışma, dün sabah saat 06.40'da çıktı. Yoğun kar yağışı ve sisi fırsat bilerek sızmak isteyen teröristleri nöbetteki askerler fark etti. Bunun üzerine çıkan çatışmada ilk ateş sırasında 3 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

FIRTINA OBÜSLERİ ATEŞ ALTINA ALDI

Saldırı ve sızma girişimine karşı bölgede konuşlu 203 milimetrelik Obüs ve Fırtına Obüsleriyle de teröristler ateş altına alındı. Bölgedeki birliklerde bulunan askerlerin yoğun operasyonu sonucu teröristlerin bölgeden kaçmaya çalıştığı belirtilirken; intikal eden Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının da PKK hedeflerini ateş altına alması sonucu 7 terörist öldürüldü. 9 teörist ise ağır yaralandı.

HAKURK'TA 4 TERÖRİST ÖLÜ

Bu arada, Şemdinli bölgesindeki topçu birliklerinin sınırın Irak tarafında bulunan Hakurk bölgesine yapılan topçu atışları sonucunda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Telsizden sözde örgütün Hakurk Eyaleti sorumlusu teröriste teröristlerce aktarılan bilgilerde Çekdar, Yılmaz, Tolhildan ve Eriş kod adlı teröristlerin öldüğü, ayrıca yaralıların bulunduğu belirtildi. (DHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.