TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Zekai Aksakallı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Korgeneral Zekai Aksakallı’nın yeni göreviyle "Askerlikte kırgınlık kavramı olmaz. Asker nerede görev verilirse orada görevini yapar" dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 10:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Zekai Aksakallı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştireceği Ürdün ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun Korgeneral Zekai Aksakallı’nın yeni görevi nedeniyle kırgın olduğu iddialarını sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker gider orada görevini yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı’nın özel kuvvetlerdeki görev süresi doldu. Süre ile de bağımlı olan bir şey değil. YAŞ toplantılarındaki değerlendirme neticesinde oradaki birimler bu teklifi getirmiş durumda. Bundan sonraki süreçte de orada bu görevini devam edecek" dedi.

İran Genelkurmay Başkanı ziyareti ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan," Bu ziyarette sınırdaş ve özellikle de aynı inancın mensupları olarak tehdit unsuru haline gelmiş olan terör örgütlerine karşı İran’la böyle müşterek hareketin yapılması her an gündemde. Bu dayanışma iki genelkurmay başkanı arasında görüşülmüş. Nasıl bir çalışma yürütülebilir. Bunun diplomatik boyutu ne olabilir bunların hepsinin aramızda görüştük. Benim kabulümde de kendileriyle bunun daha geniş anlamda nasıl olması gerekir bunu aramızda görüştük. Çalışmalar devam edecek. PKK terör örgütünün İran’daki ayağı biliyorsunuz PEJAK. Bunların sürekli İran’a da bizlere de verdikleri zararlar var. Bu tehditler her iki ülkenin dayanışması halinde çok daha farklı bir şekilde çok daha kısa bir zamanda bir neticeye ulaşır düşüncesinden hareketle çalışmaları yapıyoruz. Yapacağız. Temenni ederim ki buralardan başarılı neticeleri de alırız" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ; "Herşeye hazırlıklıyım" şeklindeki açıklamasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum. Yani Kılıçdaroğlu doğmamış çocuğa don biçiyor. Yargıdan size böyle bir şey geldi mi? Kendisi gündemi tutabilmek için buna benzer şeyler üretiyor. Benim gündemimde böyle bir şey yok" dedi. (İHA) 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.