TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı’na suikast timi davası sürüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin de aralarında bulunduğu 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın 2’nci duruşması başladı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2017 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cumhurbaşkanı’na suikast timi davası sürüyor!

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi davasının ikinci duruşması başladı.

Muğla Adliyesi’nin fiziki koşullarından dolayı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Toplantı Salonu’nda yapılan Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamanın 2'nci duruşması, dün saat 09.30 da başladı. 1'i henüz yakalanamayan, 44’ü tutuklu olmak üzere toplam 47 sanıklı dava için darbeci askerlerin cezaevi araçlarıyla getirilmesinden önce polis ekipleri bomba dedektörü köpek ile salonun dışından arama yaptı. Özel harekat polisleri ise çevre binaların çatılarında konuşlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi ile Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün de müdahillik talebi kabul edilen davanın ikinci duruşmasında, mahkeme heyeti tanıklardan ilk olarak şehit polis Nedip Cengiz Eker'in adli muayenesine katılan Marmaris Ahu Hastanesi Acil Servisinde görevli pratisyen hekim İsmet Enginsu'yu dinledi.

“CESETTE YANIK VE BARUT İZİ YOKTU”

Dr. İsmet Enginsu, “15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece hastanede yoktum. Ertesi gün, saat 08.30 sıralarında görevime başladım. Saat 09.00 sıralarında Nedip Cengiz Eker'in adli muayenesine katıldım. Sol göğüs üstünde bir yarası vardı. Kenarları düzgün ve taze bir yaraydı. Eni 4-5 santim civarındaydı. Kesici bir alet yarası olabileceğini düşündüm. Sırttan bir çıkış deliği yoktu. Ceset otopsiye gideceği için yaranın içine bakmadım. Kurşun yarası dışında olduğunu düşünüyorum. Yakın ateşlerde yanık ve barut izi olur. Cesedi incelememde bunların hiçbiri yoktu. Meslek hayatım boyunca 15 ölü muayenesine katıldım” dedi.

“OĞLUMUN ARABASINDA 27 KURŞUN VAR”

Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker, “Bunların hiçbir doğru söylemiyor. 27 kurşun benim çocuğum arabasında var. Sabaha kadar 3 bin mermi atılmış” derken, anne Güzel Eker ise “Herkes evlat sahibi. Benim oğlumun günahı neydi? Oğlumu kim öldürdüyse erkek gibi çıkıp söylesin. Hepsinden şikayetçiyim” dedi, ardından gözyaşı döktü. (DHA/MUĞLA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.