TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağ: Millet biliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ısrarla hükümetten destek almadıklarını söylüyor ama veriler ortada. Bizim ne yaptığımızı millet biliyor” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dağ: Millet biliyor

E. ÇAĞLA GENİŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Mardinliler Eğitim Sağlık Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nı (MARVAK) ziyaret etti. Vakıf Başkanı Rasim Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri tarafından coşkuyla karşılanan Dağ, herkesle teke tek selamlaşıp sohbet etti. Türkiye’nin son dönemde önemli süreçlerden geçtiğini kaydeden Dağ, 15 yıllık AK Parti iktidarlarının uğraşının bu ülkenin huzurunu, istikrarını tesis etmek, bu ülkeyi hep büyütmek üzere olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef alan Dağ, “Ana muhalefet partisinin bir terör partisi olma noktasında ilerlemesini garipsiyorum. İstanbul’a il başkanı seçtikleri kişinin DHKP-C ile irtibatı, attığı twitler, yaptığı işler, polise attığı taşlar ve kendi zihin yapısı, ısrarla sözde Ermeni olaylarına soykırım ifadesini kullanıyor olması bu millete ne kadar düşman olduğunu gösteren bir haldir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, ısrarla hükümetten destek almadıklarını söylüyor ama veriler ortada. Bizim ne yaptığımızı millet biliyor. Sen ne yaptın? İzmir’de iktidar olmayı bu millet için istiyoruz. Artık İzmir’in bu CHP zihniyetinden kaybetmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

BEKA MESELESİ

Suriye’deki istikrarsızlığın bir kimlik ve etnik mesele olmadığını savunan Dağ, dünyada yaşanan siyasi gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “2013’ten bu yana çok farklı bir süreç yaşıyoruz. Gezi Olayları ile başlayan süreç 17-25 Aralık ile devam etti. 7 Haziran’dan sonra ise çukur ve bombalarla devam etti. En son 15 Temmuz yaşandı. Binlerce km öteden bir devlet hemen sınırımızda 15 tane askeri üs kuruyorsa, 5 bin askerini muhafaza ediyorsa bu bizim ülkemizin bir beka meselesi değil midir? Bu ülkeyi yönetenlerin burayla alakalı hamle içinde olması gerekmez mi, gerekir. Suriye’deki istikrarsızlık bir kimlik ve etnik mesele değil bir devletin ve onunla hareket eden bazı güçlerin bizim ülkemize karşı uygulamak istediği, 15 Temmuz’da başarılı olamadığı ama şimdi başka yollarla başarılı olmaya çalıştığı bir süreçtir. İlk defa ABD, Kudüs meselesinden dolayı dünyaya mahkum oldu. Bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunu başardı.”

“TERÖR PARTİSİ OLMA YOLUNDA”

Konuşmasının devamında CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Dağ, “Ana muhalefet partisinin bir terör partisi olma noktasında ilerlemesini garipsiyorum. İstanbul’a il başkanı seçtikleri kişinin DHKP-C ile irtibatı, attığı twitler, yaptığı işler, polise attığı taşlar ve kendi zihin yapısı, ısrarla sözde Ermeni olaylarına soykırım ifadesini kullanıyor olması bu millete ne kadar düşman olduğunu gösteren bir haldir. CHP’nin gidişatı gidişat değildir. Atatürk’ün partisi olarak gördükleri CHP’ye sahip çıkmazlarsa veleddalin amin. O Atatürk’ün partisi olarak gördüğümüz CHP’nin musalla taşında yattığını ve cenaze namazını kıldığımızı göreceğiz. Şu ülkede huzur, istikrar içinde yaşamaktan bir sıkıntımız olabilir mi? Bunu bozmak noktasında olmak birilerinin piyonu olmaktan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

“SEN NE YAPTIN?”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, merkezi hükümet tarafından kente yapılan yatırım tutarının 45 milyar lira değil 13 milyar lira civarında olduğu söylemlerini hatırlatan Dağ, kendisine şu yanıtı verdi: “Yapılanların 45 milyar olduğunu ortaya koyduk. Hiçbir şey yapılmadı diyen başkan daha sonra 13 milyar yapıldı dedi. Bir sonrakinde 45, sonra da neredeyse 70 diyecek. Bir avcı hesabı vardır. 70’den yukarı çıkmam der. 30 büyükşehir içinde İller Bankası’ndan en fazla bütçe alan ikinci il İzmir’dir. 2017 yılı rakamlarını da yakında kendilerine göndereceğiz. Israrla hükümetten destek almadıklarını söylüyorlar ama veriler ortada. Bizim ne yaptığımızı millet biliyor. Sen ne yaptın? 1999’dan bugüne nerdeyse 20 yıl geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bütçe yönünden çoğu bakanlıktan çok önde. 10. sırada olması lazım. Bu kadar maddi güç varken sürekli bir yerlere suç atıp mazeret üretmek doğru değil. İzmir’de iktidar olmayı bu millet için istiyoruz. Artık İzmir’in bu CHP zihniyetinden kaybetmesini istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ”

Kentte yaşayan çok sayıda Mardinli yurttaşın 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından meydanlara inerek 28 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttuğunu dile getiren İzmir Mardinliler Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Kahraman ise, “Türkiye, son dönemde kıskaç altına alınmak isteniyor. ABD, büyük bir oyun içinde. Hem ABD’yi hem de İsrail’i lanetle kınıyorum. Allah hükümetimizden razı olsun. Rabbim inşallah bana şehitlik mertebesini verir. Tüm Müslüman kardeşlerimiz hak yolunda şahadet istiyor. Sonsuz destek verdiğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kanımızın son damlasına kadar arkasındayız” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.