TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağ’dan HDP’li Kaplan’a tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Hasip Kaplan’ın sözleri hakkında, “Bu kendi zihin altyapılarını ortaya koyan ifadeler. Mesaj da herhalde dışarıya değil kendi içlerinden birine bir tavırmış gibi duruyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 08:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dağ’dan HDP’li Kaplan’a tepki

MEHMET ŞERİF TOPRAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon programında siyasi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki milli ittifakı değerlendiren Dağ, anayasa değişikliğinin ardından uyum yasaları konusundaki çalışmalara vurgu yaptı. Dağ, HDP’li eski milletvekili Hasip Kaplan’ın, “HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek” açıklamalarına da cevap verdi.

UYUM YASALARI

Dağ, 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceklerini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti-MHP ittifakı hakkında konuştu. 2013’ten bu yana Türkiye’nin birçok olayla karşı karşıya kaldığına vurgu yapan Dağ, “Bu ittifakların o dönemden bu yana oluşmaya başladığını görüyoruz. 15 Temmuz’a baktığımızda AK Parti ile MHP beraber Yenikapı ruhunu rotaya çıkarırken; CHP kısa zamanda bu ruhu bozdu. 15 Temmuz’dan sonra 16 Nisan referandumunu yaşadık. ‘Hayır’ cephesinin kimlerden oluştuğunu, ‘evet’ cephesinin ise hangi tarafta olduğunu milletimiz gözlemledi. 4 senedir çok önemli süreçlerden geçiyoruz. Yerli ve millilikten bahsederken aslında tam da bunu kastediyoruz. Böyle olayların dış mihraklar tarafından ortaya çıkarıldığını ve dışarıya bağlı olduğunu görüyor ve buna dair duruş sergileyenlerin yerli ve milli olduğunu söylüyoruz. Kökenleri dışarıda olmayan, aklını ve ruhunu uluslararası şer odaklarına teslim etmemiş, millet merkezli siyaset yapanlarla yapmayanlar arasında bir mücadele devam ediyor. Sayın Devlet Bahçeli çok net açıklamalarla bunları ortaya koydu. Bir pazarlığın söz konusu olmayacağını söyledi. Anayasa değişikliğinden sonra uyum yasaları zorunlu hale geldi. Çok sayıda kanunun yeni sisteme göre revize edilmesi gerekir. Önümüzde uyum yasaları var bunları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre hayata geçirmemiz lazım” dedi.

KAPLAN’A SERT YANIT

Eski HDP’li milletvekili Hasip Kaplan’ın Twitter hesabından “HDP Kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek” sözlerini eleştiren Dağ, “Herhalde HDP içindeki Kürtlere bir mesaj veriyor. Haddinizi bilin sizin yeriniz HDP de genel başkanlık değildir diyor. HDP içerisinde ne kadar Kürt olduğu da tartışılır ama böyle bir söylemi ortaya koymak; her şeyin ötesinde yıllardır bir ayrımcılık yapıldığını iddia edenlerin, bir takım zulümler yapıldığını söyleyenlerin beyinlerinin arka planında aslında nasıl bir ayrımcılık olduğunu bu ayrımcılığı da kendileri bir gün bir irade ortaya koyma noktasına gelseler bu yetkileri nasıl ortaya koyacaklarının en güzel göstergelerinden birisi. Biz bunu mecliste çokça yaşıyorduk. HDP’li vekillerin konuşmalarından kendilerinin dışında hiç kimseyi bir hak ve özgürlük noktasında görmeyen, kendileri gibi düşünmeyenlere yaşam alanı açmayan bir zihniyete sahip olduklarını ifade ediyorduk. Bu kendi zihin altyapılarını ortaya koyan ifadeler. Mesaj da herhalde dışarıya değil kendi içlerinde HDP genel başkanlığına niyetli birine bir tavırmış gibi duruyor” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.