TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davetsiz misafirlere kapıları kapatın!

Siber dünyada zararlı yazılım sayısı 650 milyon adedi aştı

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davetsiz misafirlere kapıları kapatın!

Sürekli gelişen yetenekleriyle cihazlarımızdaki bilgilerimize, fotoğraflarımıza, paramıza ulaşmaya çalışıyorlar. Tam 30 yıldır dijital saldırılarla mücadele eden antivirüs yazılım kuruluşu ESET, bu yoğun saldırılara cevap veren ve kötü niyetli davetsiz misafirlere kapıyı kapatan yeni bireysel yazılımlarını piyasaya sürdü.

ESET, dijital sistemleri hedef alan virüs, truva atı, solucan, rootkit, botnet, oltalama teknikleri, casus yazılımlar ve şifre-fidye programları gibi kötü amaçlı yazılımlarla mücadele eden 2018 yazılımlarını, dijital güvenlik pazarına sunduğunu duyurdu.Yenilenen efsanevi ESET NOD32 Antivirüs’ün yanı sıra ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium ve ESET Multi-Device Security yazılımları, artan dijital saldırılara karşı kapının sıkıca kapalı kalmasına ve kötü amaçları olan, istenmeyen davetsiz misafirlerin geri çevrilmesine odaklanıyor.

SİBER MÜCADELE

ESET yeni sürümlerinde, mevcut onlarca çok katmanlı korumaya ek olarak siber mücadelede çığır açan iki yeni özellik ile kullanıcılarının güvenliğini daha da arttırıyor. Bu yeniliklerden ilki, UEFI bölümünün güvenliğini sağlayan UEFI Tarayıcı. UEFI, bilgisayar düğmesine bastığınızda, Windows başlamadan hemen önce çalışıp sistemi ve çevre birimlerini çalışmaya hazır hale getiren temel yazılım bölümü olarak biliniyor. Bu bölüm, bugüne dek korumasız bırakıldığı için siber suçlular açısından çok cazip bir saldırı hedefi olmaya başladı. UEFI bölümüne bulaşan kötü amaçlı yazılımlar, işletim sistemi tam olarak yeniden yüklense, yani makineye format atılsa bile sistemde kalmayı sürdürüyor ve makinenin kontrolünü sonsuza dek ele geçirebiliyor. UEFI Tarayıcısı, UEFI bölümünü kontrol ediyor ve herhangi bir şüpheli etkinlik kaydedildiğinde kullanıcıları uyarıyor. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.