TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu New York'ta, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la ikili görüşme yaptı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2015 06:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı ile görüştü

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Davutoğlu, son dönemde başta Mescid-i Aksa'da meydana gelen ihlaller olmak üzere, İsrail güvenlik güçlerinin Filistinli sivillere yönelik hukuk dışı uygulamalarını kınadı, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği güçlü desteği yineledi.

ÇABALAR SONUÇ VERMEDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, İsrail'in barış sürecini sabote ettiğini, Batı Şeria ve Gazze arasındaki bölünmüşlüğün sürmesi için her türlü çabayı harcadığını, ABD'nin barış yönündeki çabalarının da sonuç vermediğini belirtti.

BİRLİKTE KATILIM

Davutoğlu, Türkiye'nin Filistin'de ulusal birlik hükümetinin kurulması ve hükümetin devamlılığını çok isteyen ve destekleyen ülkeler de olduğunu, bu yönde atılacak tüm adımları memnuniyetle karşılayacağını ifade etti. Mahmud Abbas, Başbakan Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde 29 Kasım 2012'de yapılan ve Filistin'e Birleşmiş Milletler (BM)'de üye olmayan gözlemci devlet statüsü sağlayan oylamadaki desteğini ve yaptığı konuşmayı hiç unutmadıklarını ifade ederek, o döneme ait belgesel programlarda Davutoğlu ve kendisinin oylama sonrası kucaklaştığı görüntülere yer verildiğini, bu kez de BM'de Filistin Bayrağının çekilmesi törenine de birlikte katılacak olmaktan büyük memnuniyet duyacağını belirtti.

NEW YORK ZİYARETİ

Davutoğlu, o tarihi anda Mahmud Abbas ile birlikte olmaktan Türk milleti ve hükümetini temsilen büyük şeref duyacağını ifade ederek, bu yıl 70. Yaşını kutlayan BM Genel Kurul toplantıları nedeniyle New York'u ziyaretinin en önemli başlığını bu önemli ve tarihi anın oluşturacağını dile getirdi. (DHA/NEW YORK)

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.