TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz ‘çöplüğe’ çevriliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına rağmen denize çöp atılmasına engel olunamıyor. Türkiye’nin en güzel körfezlerinden birine sahip olan İzmir’de duyarsız vatandaşların denize attığı çöpler kirliliğe neden oluyor

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 08:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Deniz ‘çöplüğe’ çevriliyor

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Çevre bilincinden yoksun insanların derelere ya da doğrudan Körfez’e attığı atıklar denizlerde kötü görüntüye ve kirliliğe yol açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ne kadar uğraşsa da vatandaşlar yeteri kadar bilince ve duyarlılığa sahip olmadığı sürece denizler çöplük görüntüsünden kurtulamayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin körfez temizleme filosunda 3 su ürünleri mühendisi, 1 kimya mühendisi, 1 kimya teknikeri, 2 kaptan (1 güverte lostromosu), 2 çarkçıbaşı, 4 usta gemici, 2 şoför ve 11 kara çöp toplama personeli görev yapıyor. Bu kadar personelin yanına bir o kadar personel daha alınsa yine de denizlerde görüntüsünden kurtulamayız.

PLASTİKLER

Vatandaşların çevre bilinci ile hareket etmesi ile birlikte denizlerde yaşanan kirliliğin önüne geçilebilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Körfez’deki çalışmaları kapsamında, yılda ortalama bin ton atık toplanıyor. 2002 yılından bu yana yapılan çalışmalarda, 15 yılda toplam 14 bin 646 ton çöp toplandı. Denizden çıkan çöplerin çoğunluğunun insanlara ait olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İzmirlileri bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Plastik su şişeleri, yoğurt kapları, sepetler, araba lastikleri, poşet torbalar, kaşıklar ve hatta eski sandalye ve koltukların bile çıktığı körfezin İzmir’in en önemli değerlerinden biri olduğunun altını çizen yetkililer, balıklar için atılan çok miktardaki ekmeğin de ciddi anlamda kirlilik yarattığını hatırlattı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.