TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizi yine kirletiyoruz

Konak, Alsancak ve Karşıyaka’daki deniz kirliliği son dönemlerde arttığı gözleniyor. Bazı vatandaşlar kıyıları bilinçsiz kullanan insanları suçlarken bazı vatandaşlar ise önlem almayan yetkilileri suçluyor

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 13:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Denizi yine kirletiyoruz

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

İzmir’de her yıl yaz mevsimi gelmesiyle arttığı gözlenen deniz kirliliği sorunu son günlerde tekrar tartışması konusu olmaya başladı. Artan sıcaklıklarda akşam sahile akın vatandaşların deniz kirliliğine sebep olduğu iddia edilirken özellikle Konak, Alsancak ve Karşıyaka’da kirliliğin bariz şekilde arttığını ifade eden bazı vatandaşlar, yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi. Denizi kirletenler için daha ciddi yaptırımlar olması gerektiğini belirten vatandaşlar, önlemlerin artmaması halinde kirliliğin artacağını ve denizde yaşayan canlılar için de bu durumun tehlikeler oluşturabileceğini ifade etti.

“ÖNLEM ALINMALI”

Konak Pasaport’ta akşam karanlığında bile bariz şekilde göze çarpan kirlilik bazı vatandaşların tepkisine neden olurken, deniz kirliliğinin son dönemde arttığını gözlemlediklerini söyleyen Hakan Kopuz isimli bir vatandaş, “Konak’ta sahil boyunca kirliliğin fazla olduğunu görüyoruz. Karşıyaka’da da durumun bu şekilde olduğunu işitiyoruz. Vatandaşlar sahili bilinçsiz bir şekilde kullanıyor. Yetkililerin de bu duruma bir dur demesi gerekiyor. Denize çöp, izmarit, pet şişe atan insanları uyarıp, atanlara cezalar kesilmesi gerekiyor. Bu şekilde denizde yaşayan canlılara da zarar verilmesini önleyebiliriz. Aksi takdirde onların yaşamını da hiçe saymış oluruz. İnsanlarımızı biraz daha dikkatli olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“GÖREVE DAVET ETTİLER”

Öte yandan sosyal medyada da İzmir’de deniz kirliliğinin son dönemde arttığı yönünde paylaşımların arttığı gözlemleniyor. Özellikle Karşıyaka’da kirliliğin çok fazla olduğu yönünde paylaşımlar görülürken, vatandaşlar bir zamanlar temiz olması dolayısıyla yüzmek için girdikleri denizin artık çok kirletildiğini ve kirliliğin her geçen gün arttığını belirtiyor. Önlem alınmasını ve deniz kirliliğinin engellenmesi gerektiğini ifade eden bazı vatandaşlar Karşıyaka Belediyesini göreve davet ederken, bazı vatandaşlarda belediyenin bu konuda çok yetersiz kaldığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.