TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dervişoğlu iddialı konuştu

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye’de iktidar olacaklarını ve İzmir’de ise birinci parti olacaklarını belirterek, “İddiamız Türkiye’de iktidar olmak” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dervişoğlu iddialı konuştu

KENAN YEŞİL

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, partinin il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Teşkilatlanma çalışmalarını ve ilçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti’de, Genel Başkan Meral Akşener’in 17 Şubat Cumartesi günü İzmir ziyareti öncesi kente gelerek son durum hakkında bilgi alan Dervişoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’e parti teşkilatını denetlemeye gelmediğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, teşkilatın çalışmalarını övdü, il binasının ise çok güzel olduğunu söyledi.

İYİ PARTİ SEÇİMDE OLACAK

Seçimlere girmek adına herhangi bir sıkıntı yaşamamak için kongrelerle birlikte şekil şartının yerine getirildiğini ifade eden Dervişoğlu, YSK’nın İYİ Parti’nin önüne bazı zorluklar çıkarmak için adımlar attığını ifade ederek, diğer partilere tanınan bazı hakların kendilerine tanınmayacağını düşündüklerinden kongreleri tamamladıklarını söyledi. İYİ Parti’nin mahalli veya genel seçime girmeye hazır olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “Çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. ‘İYİ Parti’yi seçime sokmayacaklar’ diyorlar. Onlara sorarsanız İYİ Parti’yi kurdurmayacaklardı. İYİ Parti seçime girecek. Olurda hukuku çiğnemeye kalkarlarsa hileye kalkarlarsa bunun da çaresi vardır. Genel başkanımız bunu da açık şekilde belirtti. Güçleri yetiyorsa engellemeye kalksınlar” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE İYİ GELDİK

Türkiye’de kutuplaşma oluşturulduğunu ifade eden Dervişoğlu, İYİ Parti’nin hem İzmir’e hem de Türkiye’ye İYİ geldiğini belirterek, “Genel Başkanımız 35 il ziyaretini tamamladı. 17’sinde İzmir’de olacak. Genel Başkanımız Türkiye’yi dolaşmaya devam edecek. Biz Türkiye’ye İYİ geldik. Bu ülke sağcı solcu diye çatışmaktan ayrışmaktan Alevi ve Sünni diye farklılaştırılmaktan sınıflaştırılmaktan yoruldu. İYİ Parti Türkiye’nin birliği iyiliği için sahne aldı. Her yaştan her farklı siyasi görüşten insanların ülkenin geleceği açısından vazife çıkartmak için kuruldu” dedi.

“İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

İzmir’in Türk tarihinde önemli işlere imza attığını belirten Dervişoğlu, İzmir halkının ise İYİ Parti’ye sahip çıktığını söyledi. İzmir’in demokrasi beşiği olduğunu aktaran Müsavat Dervişoğlu, “Demokrasi beşiği kent bir çok iktidar çıkarttı. İzmir’in vicdanında İYİ Parti var. İYİ Parti İzmir’e İYİ gelecek. İzmir’de İYİ Parti’ye şans getirecek. İzmir’de başka yerlerde yaptığımız açılışların üzerinde bir katılım olacağını düşünüyoruz. Miting tadında bayram tadında bir gün geçireceğiz. İzmir kaç kişiyi alırsa o kadar bekliyoruz. İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz. Kamuoyu araştırmaları da onu gösteriyor. İzmir’de birinci parti olacağız. İzmir’de birinci parti olacaksak diyorsak çok sayıda belediye alacağız yorumu çıkar” ifadelerini kullandı. Türkiye’de iktidar olacaklarını vurgulayan ve iddialı konuşan Müsavat Dervişoğlu, şöyle konuştu: “İddiamız Türkiye’de iktidar olmak Meral Akşener’i de Cumhurbaşkanı yapmak. İYİ Parti İzmir’e iyi geldi. Türkiye’ye de iyi geldi. İzmir’de yerel yönetimlerin bizim konumlanmamıza bakarak kendilerine çeki düzen verdiğini görüyorum. Biz iktidarı da uyarıyoruz. Genel Başkanımız bir yere gidiyor açılış yapıyor. Gittiğimiz yerin sorunlarını da kamuoyuyla paylaşıyor. Hükümet yetkilileri de bizlerden sonra bakanlarını gönderiyor. İşaret ettiğimiz sorunların çözümü noktasında çabalıyor. Muhalefetin görevi eksikleri hatırlatmak. Ancak Türkiye’de muhalefet anlayışı iktidara çeki düzen vermek değil, muhalefete muhalefet etmek.”

HER ZAMAN SEÇİME HAZIRIZ

Erken seçim ihtimali üzerine değerlendirmede bulunan Dervişoğlu, her zaman seçime hazırlıklı olduklarını belirterek, “Erken seçimle ilgili her şey olabilir. Her seçim alternatifine hazır olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim kararı TBMM’nin işidir. Bizim TBMM’de 5 vekilimiz var. Böyle bir kararı alacak sandalye sayısına sahip değiliz. İktidar partisi erken ya da zamanında ne zaman yapmaya karar verirse biz seçime hazırız. İktidar çıkmak içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Keşke erken yapsalar” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ’Yİ MİLLET YAŞATACAK

İYİ Parti’nin kuruluşunu milletin istediğini ve sahibinin de millet olduğunu vurgu yapan Dervişoğlu, “İYİ Parti’yi biz kurmadık millet kurduk. Millet yaşatacak. Yukarıdan aşağı bir kuruluş yok. Sevdası, kaygısı Türkiye olan bir parti. Toplumun her kesiminden, tüm gelir seviyesinden, tüm siyasi partilerden katılım oldu. Herkes kendi kimliği ile çalışıyor. Bu kimlikte çalışmalarını sürdürürken ortak bir karar çıkınca herkes saygı duyuyor. İYİ Parti Türk milletinin teşkilatlanmış halidir. Millet için kurulmuş olan bir partidir. İYİ Parti’nin yatay bir teşkilatlanması var” diye konuştu

İL KONGRESİ 10 MART’TA

Toplantıda, partinin İzmir’deki çalışmaları ve cumartesi günü Meral Akşener’in İzmir programı hakkında bilgi veren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar,  “İyiler evini kurdu. Odaları oluşturdu. Misafirlerini ağırlamaya başladı. Şekil şartlarını yerine getirmek için kongrelerimizi yaptık. 10 Mart’ta il kongremiz yapacağız. 17 Şubat’ta iyilerin evinin açılışı var. Genel Başkanımızı havalimanında karşıladıktan sonra Karşıyaka’da Zübeyde Hanım kabrini ziyaret edeceğiz. Karşıyaka Çarşısı’nda bir yürüyüş olacak ardından il binamızı açacağız. Akşam da teşkilatla yemek var” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.