TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dijital ekranlar çevreci ve ekonomik

Araştırmalara göre, geleneksel yöntemlerle hazırlanan afişler, tasarım, baskı ve lojistik gibi harcamalarla şirketlere aylık 18 bin liralık bir maliyet yüklüyor

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2017 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dijital ekranlar çevreci ve ekonomik

Sistem 9 Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Harun R. Akol, “Bu işi dijital ekranlarla yapan şirket, çevreyi koruduğu gibi, yüzde 40’a varan tasarruf da sağlıyor” dedi.

TASARRUF SAĞLIYOR

Yaşadığımız çevre felaketleri hepimizi bu konuda korumacı önlemler almaya zorluyor. Günümüzde çevrenin kirlenmesi, doğada bulunan başta enerji olmak üzere kullandığımız kaynakların azalmasını beraberinde getiriyor. Örneğin hammaddesi ağaç olan kağıdın Türkiye’de kişi başı yıllık tüketimi 75 kilo ve bu kağıtların büyük bir bölümü de geri dönüştürülemiyor. Bu noktada devreye giren teknoloji geri dönüşüm konusunda çözümler sunup tasarruf sağlıyor, şirketlerin de karbon ayak izini azaltıyor.

Dünyada ‘Digital Signage’ olarak bilinen hizmeti Türkiye’de’ Dijital Yayın ve Bilgilendirme Ekranları’ adıyla yaygınlaştıran Sistem 9, şirketlere hem çevre hem de ceplerini koruyan çözümler sunuyor. Sistem 9 Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Harun Akol, dijitalleşmeyle birlikte baskı kağıdı üretiminin gerilemeye başladığını hatırlattıktan sonra şu bilgileri veriyor: “Yapılan araştırmalar kağıt atıkların kullanılabilmesi halinde enerjide ciddi tasarruf, hava ve sudaki kirlenmelerde ise önemli azalmalar sağlanacağını ortaya koyuyor. Yine araştırmalar tanıtım ve bilgilendirmelerde Dijital Poster ve Dijital Menü Board gibi uygulamaları kullanan şirketlerin afiş, poster, katalog gibi baskı maliyetlerini düşürdüğüne işaret ediyor. Dünyanın ‘en esnek afişi’ olarak kabul edilen bu dijital ekranlar baskı maliyetini ortalama yüzde 40 düşürebiliyor.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.