TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikili’de coşku dolu kutlama

İzmir’in Dikili İlçesi’nde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 11:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dikili’de coşku dolu kutlama

Kentte sabah resmi kutlamalarla başlayan program aksam saatlerinde binlerce Dikililinin katıldığı fener alayı eşliğindeki “19 Mayıs’ın Işığında Ata’ya ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ ile devam etti. Muhteşem gecenin finali Tuğba Yurt konseriyle yapıldı. Etkinliğe katılan binlerce Dikilili, “Mustafa Kemal’in Askerleyiz” sloganını atarak adeta kenti inletti.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Dikili Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gün boyu süren etkinlikler düzenledi. Coşku dolu günün finali Bülent Ecevit Kavşağı’ndan başlayıp Atatürk Meydanı’na devam eden fener alayı yürüyüşü ve Tuğba Yurt konseri ile yapıldı. “19 Mayıs’ın Işığında Ata’ya ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ şiarıyla gerçekleştirilen fener alayı ve kutlama programına CHP’li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, İYİ Parti Dikili İlçe Başkanı Altan Aktuğ, Dikili Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Taner Eker, Dikili Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Doğan Çakır ile belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve aralarında çok sayıda gencin bulunduğu yaklaşık 4 bin Dikilili katıldı.

KORTEJ MARŞLARLA YÜRÜDÜ

Ellerinde Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve meşaleler bulunan binlerce Dikilili saatler 21.30’u gösterdiğinde marşlar eşliğinde Bülent Ecevit Kavşağı’ndan başlayarak Şehit Sami Akbulut Caddesi üzerinden Atatürk Meydanı’na doğru fener alayı yürüyüşünü başlattı. Kortejin geçtiği her noktada vatandaşlar da evlerinden, işyerlerinden, cadde üzerinden alkışlarla, sloganlarla korteje destek verdi. Yürüyüş boyunca ‘Türkiye Laiktir Laik kalacaktır’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı. Yaklaşık bir kilometrelik yürüyüş, Dikili Atatürk Meydanı’nda son buldu. Fener alayı kortejinin alana ulaşmasının ardından, alanı dolduran binlerce vatandaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, ardından İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudular.

Ödül töreninin ardından programın açılış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun, yeni bir 19 Mayıs’ı coşku, kararlılık ve Cumhuriyete bağlılık duygularıyla kutladıklarını belirterek, “19 Mayıs kurtuluşa giden ilk adım. 19 Mayıs Ata’mızın doğum günüm dediği gün. Dolayısıyla bizim de doğum günümüz 19 Mayıs. O yıllarda savaştan yorgun çıkmış, işgal altında, çaresizlik içinde duran Anadolu vardı, ama bir yiğit çıktı. Her zaman yiğitler çıkar bu topraklardan, o gün de bir yiğit çıktı. Bu yiğit Türk Ulusuna inanıyordu. Biliyordu ki Türk ulusu esaret altında asla yaşamaz. Türk Ulusu onurlu bir millettir” dedi.  HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.