TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikili’de dereler ıslah ediliyor

Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Dikili İlçesi’nin sınırlarında yer alan derelerde meydana gelen su taşması sorunlarına kalıcı çözümler getirmek için yoğun bir mesai harcamaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2017 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dikili’de dereler ıslah ediliyor

Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, ilçe sakinleri ile muhtarlardan gelen talepler sonrasında geliştirdiği proje kapsamında, ilçe sınırlarında bulunan Geyikli, Bakla, Kabakum, Sarı Azmak ve Deliktaş Çakal derelerinde temizlik ve ıslah çalışmasının yapılmasına öncülük etmeye devam ediyor.

DERELERDE KAPSAMLI ÇALIŞMA

 Dikili Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin işbirliğinde dört koldan yürütülen çalışmalar kapsamında Geren mevki ile Geyikli, Bakla, Kabakum, Sarı Azmak ve Deliktaş Çakal derelerinde dere temizliği ve ıslahı gerçekleştirilerek ilçe sınırlarında meydana gelebilecek olası su taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Dragline ekskavatör aracı ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Geyikli Deresi’nde 4 kilometrelik dere temizliği ve ıslah çalışması yapılırken, Bakla Deresi’nin 3 kilometrelik bölümü ile Deliktaş Çakal Dere’de dere yatağının 2 kilometrelik bölümünde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlçedeki dere ıslah ve temizlik çalışmalarının ikinci etabını ise önümüzdeki günlerde başlanılması planlanan Sarıazmak ve Kabakum derelerinde ortaya konacak çalışmalar oluşturacak. 

İŞBİRLİĞİ DAHİLİNDE ÇÖZÜLÜYOR 

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından ilçe sınırlarında bulunan dere yataklarında başlatılan temizlik ve ıslah çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Dikili Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Tamer Kurnaz, “Yoğun yağışların yaşandığı geçtiğimiz yıl ilçemizde derelerin olduğu bölgelerde su taşkınları ile karşı karşıya kalmıştık. 2017 yılında ve sonrasında böyle üzücü olaylarının yaşanmaması için seferberlik ilan ettik. Biliyorsunuz dereler bizim sorumluluğumuzda değil. Bu nedenle bu sorunun işbirliği dahilinde çözülmesi için bir yandan İZSU ile işbirliği çalışmaları ortaya koyarken diğer taraftan da DSİ ile ilçemizde ilk kez bu denli büyük bir çalışmalara imza atmaktayız” ifadelerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.