TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Direndiler kazandılar

Büyükşehir’deki işlerine son verilmesi nedeniyle 184 gündür açlık grevinde olan Mahir Kılıç ile beraberindeki 6 işçi işlerine geri dönecek. Kılıç, “En büyük cevabı burada verdiğimize inanıyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 11:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Direndiler kazandılar

E. ÇAĞLA GENİŞ

Aralarında 25 yıllık işçilerin de olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesinin 7 işçisi, İzmir Konak Meydanı’ndaki tarihi Saat Kulesi önünde yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü işe geri dönme eylemini sonlandırdı. Sonlandırmanın nedeni ise 6 aydır eylem yapan işçilere Karşıyaka Belediyesinin sahip çıkması oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da talebiyle işlerine geri dönmek isteyen 7 işçi İzmir Valiliğinin de onay vermesi durumunda yakın zamanda Karşıyaka Belediyesinde işe başlayacak. Konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklamasına düzenleyerek direnişi sonlandırdıklarını açıklayan işçilere, OHAL KHK’sıyla ihraç edildikten sonra 324 gün süren açlık grevine başlayan eğitimcilerden Nuriye Gülmen de destek verdi.

“ÇOK BEDELLER ÖDEDİK”

Direnen işçiler adına basın açıklamasını okuyan Barış Kaya, “Bundan tam 6 ay önce bir haksızlığa uğradık. İşimiz, ekmeğimiz elimizden alındı. Bu işçiler arasında yer alan biz 6 işçi, bu haksızlık karşısında direnme kararı aldık. Bu işçilerden biri olan Mahir Kılıç ise iftira ve uydurma gerekçeler ile tazminatsız işten atıldı. Eşi, kızı, doğacak çocuğu ile birlikte açlığa mahkum edildi. Onuru ve işi için, ‘Aç kalır hakkımı ararım. Beni açlıkla terbiye edemezsiniz’ diyerek açlık grevine başladı. Mahir ve direniş kararı alan arkadaşları 184 gündür İzmir Büyükşehir Belediyesi önümde direnişe başladı. Bu alana ilk oturduğumuz günden itibaren çok bedeller ödedik. Ancak biliyorduk ki bedel ödenmeden bir şey kazanmak mümkün değil. Tehdit ve karalamalar ile yüz yüze kaldık ancak inatla kararlılığımızı anlatmaya devam ettik. Biz işçiler bir kararlılık ortaya koyduk. Ancak direnişi kazanan birçok dayanışmanın birlikte gücüdür” dedi.

KONAK DİRENİŞİNE DESTEK

OHAL KHK’sıyla ihraç edildikten sonra 324 gün süren açlık grevine başlayan eğitimcilerden Nuriye Gülmen’e alana gelerek kendilerine destek verdiği için teşekkür eden Kaya, şunları söyledi: “Öncelikle yüksel direnişinde 324 gün açlıkları ile direnmenin simgesi olan Nuriye Gülmen ve Yüksel Direnişçileri’nin açlık grevi yaparak ve direniş önündeki en büyük engellerden işbirlikçi sendikal tavır almaları ile Konak direnişçilerimim sesini tüm kamuoyuna yansıtmaları için bizler için büyük bir manevi dayanışma olmuştur. Konak direniş alanını ziyaret eden çok değerli dostlarımız oldu. Bugün bu direniş kazanımla bitmiştir. Karşıyaka Belediyesi ile yapılan protokol sonucu direnen işçiler kısa bir süre sonra işbaşı yapacaktır. Direniş tüm engellemelere, sendikanın geri tutumuna karşın kazanmıştır. İsterdik k CHP bu direniş için bu kadar eziyete dönemden müdahale etsin ve bu adaletsizliği ortadan kaldırsın. Ancak aşılamaz denilen bu duvarda delikler açan direnişin gücüdür. Bugüne kadar direniş alanına gelmemiş işçilere diyeceğimiz şudur. Eğer hep birlikte direnseydik daha hızlı ve etkili mücadele ile işlerimizi alabilirdik. Biz direnmeyi seçtik ve kazandık. Bu direnişin örnek olmasını ve bundan sonra emekçilerin hakları için direnmeleri en büyük arzumuzdur. Bizler de her işçi direnişinde olup sahiplenerek güç vereceğiz.” Basın açıklamasına katılarak direnen işçilere destek veren Nuriye Gülmen ise şu ifadeleri kullandı: “Bu direnişlerin çoğalacağını Türkiye halklarının asla faşizme teslim olmayacağını ve eninde sonunda mutlaka bizim kazanacağımıza canı gönülden inanıyoruz. İnanıyoruz çünkü bugün kazandık. Bugün sadece Mahir Kılıç kazanmadı Türkiye halkları kazandı. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Direnenlerin yanında olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bundan sonra da nerede direnenler varsa onun yanında olacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.