TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişlerinden IKBY’ye uyarı

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “IKBY’yi ikaz ediyoruz. Kerkük’te toplumsal huzur ve barışı bozmaya yeltenebilecek PKK terör örgütünün melce bulmasına vesile olanlar sorumlu tutulacaktır” denildi

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dışişlerinden IKBY’ye uyarı

MEHMET EMİN YENİAY/ANKARA

Dışişleri Bakanlığı, “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKBY) son dönemde yaptığı vahim yanlışlara bir yenisini eklememesi yönünde ikaz ediyoruz. Kerkük’te toplumsal huzur ve barışı bozmaya yeltenebilecek PKK terör örgütünün bu bölgede melce (sığınak) bulmasına vesile olanlar tarafımızdan da sorumlu tutulacaktır” uyarısında bulundu. Bakanlıktan “Kerkük'teki gelişmeler ve Irak hükümetinin tutumu hakkında” başlığıyla yapılan açıklamada, Irak hükümetinin, Kerkük'te anayasal egemenliğini tesis etmek üzere attığı adımların yakından takip edildiği belirtildi.

“Irak hükümetinin, Kerkük’te PKK terör örgütü elemanlarına müsamaha gösterilmeyeceğine, bunların mobilize edilmesinin savaş ilanı telakki edileceğine ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi: “IKBY’yi son dönemde yaptığı vahim yanlışlara bir yenisini eklememesi yönünde ikaz ediyoruz. Kerkük’te toplumsal huzur ve barışı bozmaya yeltenebilecek PKK terör örgütünün bu bölgede melce (sığınak) bulmasına vesile olanlar tarafımızdan da sorumlu tutulacaktır. Bu vesileyle, Irak’ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önemi bir kez daha vurguluyoruz. Irak topraklarındaki PKK mevcudiyetinin sonlandırılması bağlamında Irak Hükümeti ile her türlü iş birliğine hazır olduğumuzun altını çiziyoruz.”

Açıklamada, Türkiye'nin, Irak'ta kalıcı barış ve istikrarın tesis edilebilmesini teminen atacağı adımlarda Irak hükümetinin yanında yer alacağının altı çizildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.