TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet personeline ilitam müjdesi

Diyanet-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Nail Çelik, “Kurum çalışanlarının yarısına tekabül eden 56 bin kurum çalışanlarımıza sendika farkı gözetmeksizin sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınmış oldu” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Diyanet personeline ilitam müjdesi

AHMET TOPRAK

Diyanet-Sen’in uzun zamandır üzerinde durduğu ilahiyat önlisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama çalışmaları meyvesini verdi. Teklif TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Diyanet’te çalışan yaklaşık 56 bin personelin ilahiyat ön lisans mezunu olduğunu tahmin ettiklerini belirten Diyanet-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Nail Çelik, “Bu kazanımın elde edilmesi, yetkili sendika olan Diyanet-Sen’in uzun uğraşları neticesinde elde edilmiş bir kazanımdır. Kurum çalışanlarının neredeyse yarısına tekabül eden 56 bin civarındaki kurum çalışanlarımıza sendika farkı gözetmeksizin sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınmış oldu” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ BİR KAZANIM”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Nail Çelik, Diyanet-Sen olarak önlisans mezunu kurum çalışanlarının sınavsız lisans tamamlamalarının çok önemli olduğuna inandıklarını belirterek, “Bu kazanımın elde edilmesi, yetkili sendika olan Diyanet-Sen’in uzun uğraşları neticesinde elde edilmiş bir kazanımdır. Bunun için Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz akademisyenlerle görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler neticesinde gerekli raporları hazırlattırıldı. Bu raporları YÖK’e, ilgili bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve YÖK konuya olumlu baktılar. Bugün kurum çalışanlarının neredeyse yarısına tekabül eden 56 bin civarındaki kurum çalışanlarımıza sendika farkı gözetmeksizin sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınmış oldu. Bu hakkın elde edilmesinde emeği geçen desteklerini bizden esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.