TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dize getiremeyeceksiniz!

Başbakan Binali Yıldırım, “Ekonomi, baskı, kriz senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini sanıyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin, bu millet Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Anafartalar’da dünyaya, emperyalistlere gereken dersi vererek bugünlere geldi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dize getiremeyeceksiniz!

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium’da düzenlenen ’8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu’nda konuştu. Yıldırım, yapılan bölünmüş yollar ve getirilen yeni kurallarla birlikte ölümlü trafik kazalarında ciddi bir düşüş yaşandığını söyleyerek, “2020’ye kadar yüzde 50 azaltma. Trafik kazalarında, ölümlü kazalardaki can kaybını yüzde 30, son 15 yılda aşağı çektik. Genel anlamda söylüyoruz. Sadece bölünmüş yolları konuşursak, yüzde 62. Ama Türkiye’nin her tarafı şu anda tam bölünmüş yol değil. Son 15 yılda 19 bin kilometre yeni yol yapılmış, bu bir rekordur. Bunun başaran dünyada başka bir ülke yok” diye konuştu.

BOŞUNA HEVESLENMEYİN

“15 Temmuz’da mesafe alamayanlar, Türkiye’yi dize getiremeyenler bu millete boyun eğdiremeyenler bugünlerde başka bir film çeviriyorlar” diyen Yıldırım, “Acaba ne yaparız da, 15 Temmuz’da beceremediğimiz işi sonlandırırız? Ekonomi, baskı, kriz senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini sanıyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin, bu millet Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Anafartalar’da dünyaya, emperyalistlere gereken dersi vererek bugünlere geldi. Bu vatan, devlet, millet sevgisi bu milletin sinesinde olduğu sürece hiçbir güç bu ülkeye bir şey yapamaz” şeklinde konuştu.

SİSTEM YENİLENİYOR

Trafik güvenliğini güçlendirmek için araç muayene sisteminin de yeni baştan yapıldığını hatırlatan Yıldırım, Türkiye genelinde 305 tane araç muayene istasyonun olduğunu, Türkiye’nin her alanda gelişmeye devam ettiğine dikkati çekti. Trafik eğitiminin önemini vurgulayan Yıldırım, “insanlarımızı bu konuda daha bilinçli hale getiremezsek, yapacağımız en güzel yollar, yola koyacağımız en güzel araçlar hiçbir anlam ifade etmez. Demek ki eğitime çok büyük önem vereceğiz. Yöneticilerin yanı sıra sürücülerin de eğitimi bir program dahilinde Ulaştırma Bakanlığı tarafından yerine getiriliyor” diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.