TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödüllerine kavuştular

Liyakat Derneği, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bornova Belediyesi ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilen Girişim Kampüsü Projesi’nde dereceye giren isimlere ödülleri verildi

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ödüllerine kavuştular

SULTAN GÜMÜŞ

Girişim Kampüsü / Genç Fikirler, Güçlü Girişimciler adıyla ortaya konan ve bu yıl 5. düzenlenen proje Liyakat Derneği, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bornova Belediyesi ve Ege İhracatçı Birlikleri aracılığıyla yürütüldü. Projenin amacı ise girişimci gençlerin çalışmalarına destek vermek ve girişimci ruhlarını daha fazla açığa çıkartarak başka birçok projeye de kendilerini teşvik etmek. Swiss Otel’de düzenlenen ödül töreninde dereceye giren genç girişimcilere ödülleri verildi. Bu kapsamda; Girişim Kampüsü Sosyal Girişimcilik Ödülü Pınar Kelbaş’a, Girişim Kampüsü İkincilik Ödülü Ömer Seven’e, Girişim Kampüsü Birincilik Ödülü ise Fatih Durmaz’a takdim edildi.

KONUYA EĞİLİYORUZ

Ödül töreninde sahneye çıkarak konuşma yapan Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği Başkanı Berkay Eskinazi şunlara yer verdi: “Sözlerime Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir cümlesiyle devam etmek isterim. ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak.’ İşte bizde Bornova Belediyesi olarak, ilçemizin gönül veren paydaşlarımız ve hemşerilerimizle, ortak akıl anlayışıyla birlikte çalışıyor ve girişimciliğe yönelik hedef ve atılımları olan inovatif bir Bornova için mücadele veriyoruz.” Göreve geldikleri ilk günden bu yana girişimcilik ruhunu ve heyecanını taşıdıklarını söyleyen Eskinazi, “Çalışma arkadaşlarımızla birlikte birçok projeye imza attık. Bu bağlamda toplumsal faydayı sağlamayı misyon edinen bir kamu kurumu olarak, bizlerin önceliği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetlerini elimizden geldiğince gidermek oldu. Sosyal girişimcilik anlayışımızda bugün Türkiye’ye örnek olan Dost Market Projemiz ile dört noktadan 500 haneye hizmet etmekteyiz. Ayrıca üniversiteli gençlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak Dost Kart uygulamamız ile Bornovalı esnaflarımızdan indirimli alışveriş imkanı sunmaktayız. Özellikle çağımızın en büyük problemlerinden bir tanesi olan işsizlik sorununa özenle eğiliyor, bu anlamda İş-kur bağlantılı çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Fikir ve önerilerini dikkate aldığımız hemşerilerimizin gelişimlerine destek olabilmek, onlara yeni iş alanları sunabilmek amacıyla sürdürdüğümüz ve girişimcilik ruhuna örnek olabilecek birçok projeyi de yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Eskinazi, “Saygıdeğer konuklar, 5. Girişim Kampüsü projesinin çağrısına yanıt vererek, ‘Bende Varım’ diyen tüm katılımcılarımıza cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerinin gerçekleştirecekleri iş planlarında tutkuyla yola devam ederek, inatla hayallerinden vazgeçmeyerek ve yaratıcı ruhlarını sürekli geliştirerek, etik bir anlayışla hayatın içerisinde başarılı bir noktada olmalarını dilerim” dedi.

“KAYGIYLA BAKMAK YERİNE…”

Ege Üniversitesi ve İDARİ Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Özlem Önder ise büyük bir değişim ve gelişim süreci yaşadığımızı vurgulayarak, “Özellikle AR-GE, girişimcilik kavramlarını çok sık duyuyoruz ve bu kavramlar gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Girişimciler yaşadıkları topluma karşı önemli misyonlar taşır, pratikte eylem planları yaparlar. Faaliyetlerini gerçekleştirmek için değişik kurumların desteğine ihtiyaç duyarlar. Sanırım bugün bizler de bunun için buradayız. 5. Girişim Kampüsüne destek vermek oldukça onur verici. Tüm proje sahiplerini içten kutluyorum. Ödül almak ya da almamak önemli değil. Girişimci ruhunun olması ve bu yolda ilerlemesi zaten en büyük ödül. Hedeflere ulaşmak için onlara ihtiyacımız var” dedi. Girişimcilerin önündeki bürokratik engelleri kaldırmayı görev edindiklerini belirten Önder şöyle konuştu: “Girişimcileri ekonomiye katacağız. Girişimcilik bir yolculuktur. Her gün yeni bir girişimcilik hikayesi karşımıza çıkıyor. Dünya nüfusu ise ün geçtikçe daha fazla artış gösteriyor, teknoloji her anlamda yaşamımızın belirleyeni oluyor. Geleceğe kaygı ile bakmak yerine fırsatlara bakıp bu durumdan avantajlar yakalamalıyız. Hayal etmek, doğru iş fikrini oluşturmak, risk almak, yatırımcılığın artırılması toplumdaki bireylerin girişimcilik için bir yolu. Amacımız daha güçlü bir ekonomik modelin oluşması. Nice başarılar sizi bekliyor. Pes etmeyin.”

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından önemli başarılar elde etmiş ve bu başarılar neticesinde önceki yıllarda ödüle layık görülmüş üç girişimci sahneye davet edildi, onların başarı hikayelerine yer verildi. Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği Başkanı Berkay Eskinazi tarafından üç girişimciye katılımları için biblo hediye edildi. Programın sonunda ise heyecanlı bekleyiş son buldu, yarışmada dereceye giren isimler açıklandı. Girişim Kampüsü Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü alan Pınar Kelbaş’a 2 bin 500 TL, Girişim Kampüsü İkincilik Ödülü’ne layık görülen Ömer Seven’e 4 bin TL, Girişim Kampüsü Birincilik Ödülü’nün sahibi olan Fatih Durmaz’a ise 6 bin TL takdim edildi.

Liyakat ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü liderliğinde dört yıl önce başlatılan ve büyük ilgi gören Ege bölgesinin en büyük girişimcilik proje yarışması "Girişim Kampüsü", her yıl girişimcilik projesini hayata geçirmek isteyen yüzlerce adayın başvurusunu değerlendiriyor, onay alınan projelerin sahiplerine jüri değerlendirmesi sonucunda ödülleri takdim ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.