TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en büyük konteyner kenti Adana’da

Adana’da 35 bin Suriyelinin yaşadığı Sarıçam Konaklama Merkezi, Türkiye’nin 546 ilçesinden daha çok nüfusa sahip olmasının yanı sıra dünyanın da en büyük sığınmacı konteyner kenti olma özelliğini de taşıyor

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 08:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünyanın en büyük konteyner kenti Adana’da

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan yüz binlerce mülteciye ev sahipliği yapan kentlerden biri de Adana oldu.

Sığınmacılar için Sarıçam ilçesinde 2013 yılında Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2 bin 142 çadır kapasiteli Sarıçam Geçici Barınma Merkezi kuruldu. Kamptaki nüfus arttıkça çadırlar kaldırılarak yerine konteynerler yerleştirildi.

Bünyesinde okul, sağlık merkezi, seralar ve meslek kurslarının da bulunduğu 625 dönüm üzerine kurulu Sarıçam Geçici Barınma Merkezi’nde konteyner sayısı 6 bin 136’ya, nüfusu ise 35 bine ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun nüfus verilerine göre konteyner kentin nüfusu Türkiye’deki 546 ilçeyi geçti.

TOPLAM 102 DERSLİK VAR

Kampta yönetici yardımcısı olarak görev yapan İsmail Gök, kamptaki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede 102 derslik, 400 civarında da öğretmen bulunduğunu kaydetti. Kamptaki meslek edindirme kurslarına ilişkin de bilgiler aktaran Gök, 8 tane dikiş-nakış, 4 seracılık ve kültür mantarı eğitimlerinin Halk Eğitim Merkezi görevlilerince mültecilere verildiğini anlattı.

Konteyner kentte ayrıca 8 cami, 16 spor alanı, 6 poliklinik ve 24 saat çalışan ambulans ile acil servis bulunduğunu belirten İsmail Gök, “Konteyner kentimiz Türkiye’nin yanı sıra dünyanın en büyük konteyner kent olma özelliği taşıyor. Konteyner kent 10 mahalleden oluşuyor ve 4-5 kişilik her aileye bir konteyner düşüyor. 21 metrekarelik tuvalet, banyo, mutfak var. Kampta ayrıca market var. Göçmenlerimiz eski durumlara göre şimdi hallerinden çok memnun. Ayda 3 gün izinleri var, dışarı çıkabiliyorlar. İnsanları meslek edindirme açısından biraz daha çalışmaya yönlendirmek için uğraşımız var. Tekrar ülkelerine döndükleri zaman öğrendiklerini orada uygulayacaklar” ifadelerini kullandı. (İHA) 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.