TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en hızlı açık karakol gemisi Türkiye’den

Katar İçişleri Bakanlığının Türk firmasına sipariş verdiği 17 gemiden 48 metrelik ‘Ares 150 Hercules QPV’ karakol gemisi tamamlandı. Denize indirilen gemi, 37 deniz mili hızıyla dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi unvanına sahip

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 13:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünyanın en hızlı açık karakol gemisi Türkiye’den

Antalya Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Türk firması Ares Tersanesi ve Ticaret A.Ş, 2014 yılında ’Hercules Sınıfı Karakol Gemileri’ projesini tamamladı. Katar İçişleri Bakanlığının isteği doğrultusunda proje kapsamında yapımı tamamlanan gemilerin teslimatını sürdüren firma, Katar’a 3 yılda 24 metrelik 5, 34 metrelik 6 gemi olmak üzere toplam 11 gemi teslim etti. Son olarak 7’nci 34 metrelik gemiyi de tamamlayan firma yine Katar’a ilk olarak 48 metrelik bir gemiyi teslim edecek.

37 DENİZ MİLİ SÜRATİ VAR

Son çıkartılan ’Ares 150 Hercules’ 37 deniz mili azami süratiyle dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi unvanına sahip. Toplam bin 600 deniz mili ikmal yapmadan seyredebilen gemi 260 ton deplasmana sahip ve 9 bin 100 beygir makine gücü var. Gövde formu itibariyle açık denizlerde kesintisiz hizmet verebilecek olan gemi, Türkiye’de inşa edilmiş en büyük konpozit gövdeli gemi olarak da unvana sahip.

DIŞI ASKERİ, İÇERİDE 5 YILDIZLI OTEL KONFORLU

Çok sert deniz koşullarına karşı dayanıklı olarak tasarlanan gemi, Katar Körfezi ve okyanuslarda operasyon yapabilecek seviyede tasarlandı. Dışarıdan her ne kadar askeri bir gemi olarak gözükse de, içerisindeki, VIP kamara, oda, toplantı salonları, mutfak ve kaptan köşküyle 5 yıldızlı otellerdeki görünüm ve konfora sahip olan gemi, teknolojik olarak da en üst seviyede donatıldı. Tip olarak Türk Sahil Güvenlik Botları’nı da andıran geminin ana kumanda merkezinin görüntüsü ise uçakların kokpitlerini anımsatıyor.

Öte yandan her iki gemi de 8 Aralık Cuma günü Katarlı yetkililere törenle teslim edilecek. (İHA) 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.