TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğanlar’da olaylı maç

Göztepe Eskişehirspor maçında konuk ekip 90+2’de maç henüz bitmeden sahadan çekilip soyunma odasına gitti, hakem Serkan Tokat maçı tatil etti. Son karar TFF’de

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğanlar’da olaylı maç

EMİRCAN IŞILDAK

TFF 1.Lig’in şampiyonluk adayı iki ekibinden Göztepe ile Eskişehirspor Doğanlar Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Çekişmeli geçen maça damgasını vuran olay, Eskişehirspor’un Göztepeli Adis Jahovic’in golünden sonra müsabaka tamamlanmadan sahadan ayrılıp soyunma odasına gitmesi oldu. Kırmızı siyahlıların bu hareketi sonrası maçın hakemi Serkan Tokat ve yardımcıları da soyunma odasına giderek maçı tatil etti. Göztepe’nin son saniyelere 2-1’lik üstünlükle girdiği maç için son kararı, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) verecek.

GÖZ-GÖZ GERİDEN GELDİ

Maça konuk ekip Eskişehirspor hızlı başladı ve golü erken buldu. Forvet oyuncusu Meye’nin kafa vuruşunda kaleci Günay’dan dönen topu ağlarla buluşturan Erkan Zengin, 5. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Golden 5 dakika sonra ise Eskişehirspor penaltı kazandı. Ceza sahası içerisinde Göztepeli Mehmet Erdem’in Kamil’i düşürmesiyle kazanılan penaltı atışını Semih gole çeviremedi. Kaleci Günay topu başarılı şekilde çıkardı ve farkın 2’ye yükselmesine engel oldu. Bu dakikadan sonra daha etkili olan sarı kırmızılı ekip Jahovic ile eşitliği yakaladı. 35. dakikada Emre'nin derinlemesine pasında kaleci Boffin ile karşı karşıya kalan Adis Jahovic, yerden yaptığı vuruşla ağları havalandırdı, takımına eşitliği sağladı.

ESKİŞEHİRSPOR SAHADAN ÇEKİLDİ

Maçın kırılma anı ise 90. dakikadan sonra meydana geldi. Eskişehirsporlu oyuncu Meye koşarken yerde kaldı. Hakem Serkan Tokat devam kararı verdikten sonra hızlı hücumda top Leroy George’a geldi. Leroy’un sağ kanattan yaptığı ortaya Jahovic kafayı vurdu ve sarı kırmızılıları 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikadan sonra Meye’nin pozisyonunun faul olduğunu iddia eden Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan takımı sahadan çekti. İki takım oyuncuları da birbirine girdi. Taraftarlar da gerginliğe dahil olunca olaylar büyüdü. Eskişehirspor oyuncuları tekrar sahaya dönse de hakemler soyunma odasından çıkmadığı için maç tatil edildi. Zaten TFF kuralları gereği soyunma odasına giden hakemler tekrar sahaya çıkıp, maçı devam ettiremiyorlar. PFDK’nın 24. Maddesinde, “Başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır” ifadeleri yer alıyor.

SON KARAR PFDK’DA

Türkiye Futbol Federasyonu ise müsabaka sonrasında resmi internet sitesinden konuyla ilgili duyuru yaptı. Duyuruda, “TFF 1. Lig'in 8. haftasında Göztepe ile Eskişehirspor arasında Doğanlar Stadı'nda oynanan karşılaşma, konuk ekibin sahayı terk etmesi sonrası hakem Serkan Tokat'ın kararıyla tatil edildi.  Müsabakayla ilgili karar Futbol Müsabaka Talimatı uyarınca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilecektir” ifadeleri yer aldı. PFDK’nın kurallara göre maçı Göztepe lehine 3-02 hükmen galip ilan etmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.