TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğru malzeme seçimi önemli

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sabri Hasan Meriç, ağız ve diş bakımı için doğru malzeme seçiminin önemli olduğunu, misvak dışında da malzemeler kullanılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğru malzeme  seçimi önemli

“Ağız ve diş sağlığı, yediğimiz gıdalardan da tat almamızın en önemli ön şartı” diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sabri Hasan Meriç, eksik dişli, ağzında çürükler olan, dişleri sallanan bir kimsenin yediği yemekten zevk almasının söz konusu olamayacağını söyledi. Yemeğin eziyete dönüşmemesi ve yediklerimizden tat almak için ağız ve diş sağlığının önemli olduğunu belirten Prof.Dr. Meriç, bunun için de ağız ve diş bakımının doğru malzemelerle yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Prof.Dr. Meriç, günümüzde en sık karşılaştığı sorulardan birinin misvakın diş ve ağız sağlığındaki yeri ve önemi olduğunu belirtti. Prof.Dr. Meriç, diş temizliğinde kullanılan misvakın geçmiş dönemlerde fırça işlevini yerine getirdiğini, ancak ağız ve diş bakımında teknolojinin çok geliştiğini, başka malzemeler de kullanılması gerektiğini söyledi. n İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.