TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duyan yok mu?

Geçtiğimiz günlerde medya da yer alan minik Zehra’nın yaşam mücadelesi sürüyor. Tedavisi için gerekli iğnelerin pahalı olması ailesinin elini kolunu bağlarken, yetkililerden yardım bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2018 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Duyan yok mu?

ASİYE ARSLAN

Bundan 4 yıl önce beyin tümörü ameliyatı geçiren 6 yaşındaki Zehra’nın yaşam mücadelesi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Zehra ve ailesinin içinde bulunduğu zor durum medyada anlatılmıştı. Şu an Turgutlu’da mevsimlik işçi olarak çalışan ve maddi durumu yetersiz olan aile, kızlarının tedavisi için gerekli olan ve yurt dışından temin edilen ilaçları almakta zorluk çekerken, minik Zehra’nın sağlığına kavuşabilmesi için yetkililerden destek bekleniyor. Zehra’nın tedavisi için her biri 2 bin 700 TL olan iğnelerin 10 tanesini kızına yaptıran aile kalan 10 iğneyi yaptıracak maddi imkana sahip değil. Yetkililerden yardım bekleyen aile olumlu bir haber beklemeye devam ediyor.

“10 İĞNE DAHA GEREKİYOR”

Zehra’nın geçirdiği ameliyatla kafasındaki urun alındığını fakat sonrasında beyninde sıvı kaldığı için kızının rahatsızlandığını belirten Zehra’nın babası Güven Gül, kızının beyninde kalan sıvının alınmadığı takdirde kör kalacağını ifade etti. Şimdiye kadar hayırsever vatandaşların desteği ile kızının 10 tane iğnesini yaptırdığını ifade eden Güven Gül, “Şimdi bir 10 iğne daha vurulması gerekiyor. İkinci 10 iğnenin ilkini almam için 480 TL’yi bulamadım. Bulursam bu ay o iğneyi vurduracağım. Bundan sonra kızımın 9 iğne daha vurulması gerekecek. İğnelerin her biri 2 bin 700 TL. Benim sigortam da yok. İlaçları bulamazsam çocuğum ölecek. Bulursam kızımın sağlığına kavuşma şansı yüzde 70’e çıkacak” dedi.

“KÖR YA DA FELÇ KALABİLİR”

Zehra’nın iğneleri yapılmadığı takdirde kör ya da felç kalma riski olduğunu da belirten Güven Gül, “Eşim göğüs kanseri. Tek başıma kaldım. Tek başıma çalışarak dağlarda salep otu topluyorum. Yapılması gereken son bir iğne kaldı. İğnelerin her ay yapılması gerekiyor. Yaptırılmadığı aylarda kızım baygın gibi oluyor. İğnesi yapıldığı zamanlarda kendisine can geliyor. Oyun oynayabiliyor. 20 iğnenin sonunda doktorlar yüzde 70 iyileşme şansının olduğunu söyledi. İğneler yapılmazsa da felç ya da kör olma riski taşıdığını söyledi. İğneler Fransa'dan geliyor. Bir bölümünü devlet karşılıyor. Ben ailemi nasıl geçindireyim? Kızım Zehra'nın bu hastalıktan kurtulmasını istiyorum. Kızım için hayırseverlerden yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“TANESİ 2 BİN 700 TL”

Denizli'ye mevsimlik işçi olarak gelen iki çocukları olan Güven Gül (25) ve Gülistan Gül (24) yedi yıl önce evlendi. Ailenin dünyaya gelen ilk çocukları Zehra, sekiz aylıkken rahatsızlandı. Beyin tümörü teşhisi konulan minik Zehra, üç yaşında hastalığı sebebiyle ameliyat oldu. Beynindeki tümör alınan küçük kız için iğne tedavisine başlandı. Ancak, salep otu yetişen yerlere göçebe olarak giden ve kurdukları çadırda yaşayan aile, Zehra’nın sağlığına kavuşabilmesi için gereken iğneleri almakta güçlük çekiyor. Fransa'dan getirtilen ve tanesi 2 bin 700 lira olan iğnelerin 10 tanesini yaptıran aile, kalan 10 iğnenin ilkinde parayı denkleştiremedi. İlk iğne için 480 TL eksiği olan aile, onun ışında kalan 9 iğne için de devletten ve hayırseverlerden destek bekliyor. Devlet, yurt dışından getirilen iğnelerin bir bölümünü karşılarken, aile her iğne için 2 bin 700 lira ödüyor. Her ay yaptırılması gereken iğneleri aksadığında yaşıtları gibi oyun oynayamayan minik Zehra, ayakta durmakta bile güçlük çekiyor.

Destekleriniz için Güven Gül’ün irtibat numarası: 0539 214 90 23

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.