TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EİB’den üniversite ve Eximbank atağı

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, yeni dönemle ilgili 2 büyük müjde verdi. Dış ticaret firmalarının kalifiye personel ihtiyacına cevap verecek Dış Ticaret Üniversitesi kurulacağını belirten Eskinazi, EİB binasında ise Türk Eximbank'ın irtibat bürosunu açacaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EİB’den üniversite ve Eximbank atağı

KENAN YEŞİL

Ege İhracatçı Birlikleri’nde(EİB) nisan ayında başlayan Genel Kurul süreci geçtiğimiz haftalarda yapılan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı seçimi ile sona erdi. Genel Kurul sürecinin sonunda, 2018-22 döneminde Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi olurken, 12 Yönetim Kurulu Başkanının 9 tanesi değişti. 2018-22 dönemi Yönetim Kurulu Başkanları ve geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanları İftar Yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelerek kendilerine yöneltilen soruları cevapladı. Yeni dönemde yapacak oldukları projeler hakkında bilgiler veren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, yeni döneme ilişkin 2 büyük müjdenin haberini paylaştı.

DIŞ TİCARET ÜNİVERSİTESİ KURULACAK

Göreve gelmeleriyle birlikte birçok proje üzerinde çalışmaya başladıklarının dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, projelerini yakın zamanda açıklayacaklarını dile getirdi. En önemli projelerinin birinin de dış ticaret üniversitesi kurmak olduğunu belirten Eskinazi, “Dış ticaret firmalarının ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirmek için yaklaşık 500 kişi ile bin kişi arasında öğrencisi olan butik bir dış ticaret üniversitesi düşünüyoruz. Projemizi Ekonomi Bakanımıza sunacağız kabul gördüğü takdirde hızlıca harekete geçeceğiz. Bu üniversitede yurt dışından gelen hocaların eğitim vermesini planlıyoruz. Bu üniversitede tasarım odaklı bölümler de olacak. Tasarım sadece mermer, tekstil, mobilya, gıda, metal sektörleriyle alakalı değil, gıda alanında bir ününün ambalajındaki tasarım bile çok önemli. Ürünü yüzde 50 pahalı satmamızı sağlayabiliyor” dedi.

EXİMBANK BÜROSU AÇILACAK

Bundan önceki dönemde EİB bünyesinde Koordinatör Başkan olarak görev yapan Sabri Ünlütürk ve birlik başkanlarının çıtayı çok yukarı çıkardığını, bundan sonra kendilerinin de bu çıtayı yükseltmek için çalışacaklarını aktaran Eskinazi, “İlk projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz. İlk projemiz EİB binasında Türk Eximbank'ın irtibat bürosunu açıyoruz. Bunun protokolünü Pazartesi günü Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın katılımıyla imzalayacağız” dedi.

KATMA DEĞERLİ ÜRÜN VURGUSU

İlerleyen süreçte yeni projeleri devreye alacaklarını dile getiren Eskinazi, gazetecilerin sorusu üzerine günümüzde yatırım için döviz kredisi kullanımı için doğru zaman olmadığını, 24 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'de istikrarın gelmesini temenni ettiklerini kaydetti. Türkiye'nin ihracatını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Eskinazi, ihracatta katma değeri yüksek ürünleri ihraç etmek istediklerini vurguladı.

Ege İhracatçı Birlikleri Geçmiş Dönem Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise; görev sürelerinde İnovasyon, Ar-Ge ve Tasarım odaklı projelere imza attıklarını, Türkiye İnovasyon Haftası, Forum Ege organizasyonlarını İzmir'e kazandırdıklarını, göreve yeni gelen EİB Koordinatör Başkanı ve İhracatçı Birlikleri Başkanlarının bayrağı daha yukarı taşıyacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.