TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÇEV Zirvesi merhaba diyor

Uzun zamandır İzmir’de faaliyet gösteren, fırsat eşitliğini Türkiye’ye yaymak isteyen Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, iki hafta sürecek “EÇEV Zirvesi” ile yeni eğitim öğretim yılına merhaba diyor

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EÇEV Zirvesi merhaba diyor

SULTAN GÜMÜŞ

Eğitimde fırsat eşitsizliğinin olmadığı bilimsel, yaratıcı, sorgulayıcı ve katılımcı bir eğitim ufkuna erişmek için 1995 yılından bu yana İzmir’de eğitim alanında faaliyet gösteren Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, 2017-2018 yılını EÇEV Zirvesi ile karşılamaya hazırlanıyor.

22 yıldır binlerce ilk, orta, lise ve üniversite öğrencisine eğitim bursu veren, dezavantajlı bölgelerdeki eğitim merkezleri ile maddi olanakları kısıtlı öğrencilere kültür, sanat, bilim atölyelerine katılma olanağı sunan, binlerce öğretmene kişisel ve mesleki eğitim fırsatı sağlayan EÇEV, Manisa ve Soma’daki yurtlarında da kız öğrencilere barınma hizmeti veriyor. EÇEV kuruluş vizyonu, ilkeleri ve amaçlarını gerçekleştirmek yolunda daha güçlü bir etki ve kapasite ile 25.yılına ilerlemek amacıyla 2017-2020 yılı Stratejik Planını hazırladı. Yaptığı çalışmalarla değişen ve gelişen eğitim içerikleri ve etkinlikleriyle daha çok yararlanıcıya ulaşmayı hedefleyen Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, değişen eğitim sistemi ve eğitimden beklenen ihtiyaçların karşılanması, sivil toplum ve gönüllülük alanında ortaya çıkan yeni yaklaşımları gözeterek planladığı çalışmalar kapsamında, yeni eğitim-öğretim yılını 2 hafta sürecek “EÇEV Zirvesi” ile karşılıyor.

Zirve boyunca “eğitim” teması altında düzenlenecek çok sayıda etkinlikle STK’lardan gönüllülere, öğretmenlerden kuruculara, farklı paydaşlarıyla bir araya gelmeyi planlayan EÇEV, okullar açılırken eğitimin önemine dikkat çekmeyi ve çağdaş eğitimi kentin gündeminde ön sıralara taşımayı hedefliyor.

EÇEV’DEN EĞLENCELİ KUTLAMA

11-25 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan “EÇEV Zirvesi” ile eğitimin kent gündeminde yer almasını hedefleyen Vakıf, 11 Eylül Pazartesi EÇEV Zirvesi’nin açılışıyla başladı. Alsancak’ta basınla buluşma ile başlayan zirve kapsamında, yeni eğitim yılının açılışını kutlamak amacıyla EÇEV’li öğrencilerden oluşan Ritim Grubu eşliğinde EÇEV’li gönüllülerin Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Gündoğdu Meydanı’na geçişi ile devam etti. 25 Eylül tarihine kadar farklı etkinlik ve içeriklerle devam edecek EÇEV Zirvesi, İzmir’de eğitim üzerine çalışan sivil toplum örgütleriyle buluşulması ve uluslararası eğitim alanında Finlandiya modelinin ele alınacağı panelle devam edecek.

ÖNLÜKLÜ KAMPANYA

Eğitimin önemine dikkat çekmek için aynı zamanda sosyal medya çalışmaları yapan EÇEV, herkesin katılabileceği sosyal medya kampanyasıyla yeni eğitim öğretim yılını kutluyor. Eğitimin neşesini, okula gitmenin keyfini, öğrenmenin heyecanını hatırlamak ve paylaşmak üzere kampanyaya katılmak isteyen herkesi okulların açılacağı 18 Eylül Pazartesi günü boyunca, okul yıllarından bir fotoğrafını #yaşasınokullaraçılıyor, #şimdiokulluolduk, #çağdaşbilimseleğitim, #eğitimşart, #okulnegüzel hashtag’leri ile sosyal medyada paylaşmaya davet ediyor.

EĞİTİMDE FİNLANDİYA MODELİ

Zirve kapsamında eğitimcileri de özel bir etkinlikte buluşturmayı hedefleyen EÇEV Eğitim Buluşmalarının bu yılki konusu “Eğitimde Finlandiya Modeli” olarak belirlendi. Eğitim politikaları ve uygulamalarında yaptığı yeniliklerle son yıllarda yarattığı değişim ve elde ettiği başarı ile dünya genelinde ilgi ve merak uyandıran Finlandiya Eğitim Modelinin prensiplerini, özelliklerini ve süreçlerini paylaşmak üzere Fin eğitim uzmanı Dr. Anna-Kaisa Pudas etkinliğe konuk konuşmacı olarak katılacak. Dr. Pudas’ın sunumunun ardından soru-cevap bölümünün yer alacağı buluşma 23 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Mövenpick Otel’de gerçekleşecek. Ön kayıtla ve ücretsiz olarak katılıma açık olan etkinliğe öğretmen, eğitim yöneticileri ve eğitim uzmanlarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU

2013 yılında İzmir’de doğan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Sosyal sorumluluk konusunda bir adım atarak EÇEV’li kız çocukların eğitimini destekliyor. Bu yıl 24 Eylül Pazar günü 50 kentte eş zamanlı olarak düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turunda, EÇEV’e gönül verenler de pedal çevirecek. Ege Genç İşadamları Derneği de ortak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediği Dokuz Eylül Senfoni & İdil Biret Konseri ile eğitime destek veriyor. Konser, 25 Eylül Pazartesi günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, saat 20.00’de.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.