TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EÇEV’li çocuklar hayallerini resmetti

Dünyanın beş kıtasında binlerce çocuğun katılımı ile gerçekleştirilen “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması” kapsamında Toyota Plaza Borovalı tarafından düzenlenen resim atölyesi, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı öğrencileri katılımı ile gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EÇEV’li çocuklar hayallerini resmetti

ALİ TAYDAŞ

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV)’nın Altındağ Rasih Somer Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte keyifli dakikalar yaşandı. Grafik sanatçısı Görkem Şengüler’in renklere ilişkin anlatımı ile başlayan atölye çalışması, Şengüler ve EÇEV’li 30 öğrencinin kendi hayallerindeki arabayı resmetmesi ile devam etti.

ANLAMLI ÇALIŞMA

Borovalı Otomotiv Kurumsal İletişim Uzmanı Pınar Kılınç “Toyota tarafından düzenlenen resim yarışması, bizlere çocukların hayal gücünün sınırsızlığını ve önemini hatırlatıyor. Ayrıca bu yarışmanın dünyanın farklı bölgelerindeki çocuklara eşit koşullar altında katılım imkanı tanıması gibi önemli bir misyonu olduğunu düşünüyoruz. 2017 yılında yarışmaya İzmir’den katılan Yiğit Karahan, 8-11 yaş kategorisinde Türkiye birincisi olmuştu. Bugün de resim atölyesi sırasında çok güzel çalışmalar ortaya çıktı” dedi.

ÖZGÜRCE HAYAL KURMA

İzmir’de bulunan 11 pilot okulda müzik, seramik ve daha birçok alanda atölye çalışmaları yürüttüklerini ifade eden EÇEV Eğitim Merkezi Yöneticisi Meral Karakaya ise vakıf olarak eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için çalıştıklarını belirtti. Atölye çalışmasının gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Toyota Plaza Borovalı yetkililerine teşekkür eden Karakaya, koşulları ne olursa olsun bütün çocukların özgürce hayal kurma hakkı olması gerektiğini ifade etti.

BAŞVURU ZAMANI

“Senin Hayalin-Geleceğin Arabası” temalı yarışma, otomobilleri çocuklara sevdirmek ve çocukların hayal dünyalarını geliştirmek amacıyla düzenleniyor. Türkiye’deki değerlendirmelerde 3 ayrı kategoride (7 yaş ve altı, 8-11 yaş arası, 12-15 yaş arası) ilk 3 dereceye giren resimlerin sahipleri birbirinden değerli ödüllerin yanında Japonya’da gerçekleşecek Uluslararası Yarışmaya katılma şansı buluyor. 2017 yılındaki yarışmaya Türkiye ile birlikte 79 ülkeden 830 binden fazla resmin katılmıştı. Türkiye aşaması sonrasında Japonya’da gerçekleştirilen 2017 finalinde ise 7 yaş altı kategorisinde “Kurtarıcı” adlı resim çalışmasıyla Samsun’dan Elis Yazıcı ikinci olmuş ve bu başarısı 2016 yılında 8-11 yaş kategorisinde kazanılan dünya üçüncülüğünden sonra Türkiye’ye bir gurur daha yaşatmıştı. “Hayalimdeki Araba” resim yarışması için başvurular 23 Şubat 2018 tarihine kadar sürecek.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.