TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Denizi’ndeki deprem

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi’nde meydana gelen 6,5 şiddetindeki depremden etkilenen Datça İlçesi’nde inceleme yaptı

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Denizi’ndeki deprem

İlçede depremden etkilenen Reşadiye Mahallesi’ni gezen Civelek, vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Civelek, depremden etkilenen binalara kesinlikle girilmemesi uyarısında bulundu.

Devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade eden Civelek, deprem mağdurlarına gerekli tüm yardımların yapılacağını kaydetti.

Civelek, incelemelerinin ardından Reşadiye Mahallesi Muhtarı Sami Akkın’dan bilgi alarak, kahvehanede vatandaşların sorunlarını dinledi.

En büyük tesellilerinin depremde can kaybı yaşanmaması olduğunu belirten Civelek, “Allah’a şükür can kaybımız olmadı. Ancak buradaki binalar eski ve yığma taş olduklarından tehlike arz ediyor. Binaların bakım ve onarımı ya da yıkılıp yıkılmayacağıyla ilgili nasıl bir karar verileceği gerekli inceleme sonucu belirlenecek. Bu süreç hızlandırılarak, vatandaşlarımızın mağduriyeti önlenecek” dedi.

Vatandaşlardan Hüseyin Vural ise asıl sorununun mahalledeki kentsel sit ve tescilli binaların fazlalığı olduğunu savundu.

Mahallelerinde 148 binanın tescilli olduğuna dikkati çeken Vural, “Buradaki evler 1950’li, 1960’lı yıllardan kalma. Buranın kentsel sit olması büyük bir yanlış. Lütfen yardımcı olun. Biz de elimizi taşın altına koyalım. Burayı projelendirelim. Anıtlar Kurulunun koruduğu binalar hep yıkıldı. Diğer binalar da yıkılacak. Bu binaların tamir olacağını sanmıyoruz. Reşadiye kentsel sit davasından kurtarılmalıdır” görüşünü dile getirdi.

Tamer Özdenler de Reşadiye Mahallesi’nin depremden zarar görmesinin, kentsel sit olduğu için binalara çivi bile çakılamamasından kaynaklandığını iddia ederek, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Vali Civelek, vatandaşların taleplerini dikkate alacaklarını, öncelikle depremin yaralarını saracaklarını kaydetti. (AA/MUĞLA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.