TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege’de can pazarı

İzmir’in Çeşme İlçesi’nden, Yunanistan’ın Sakız Adası’na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışırken şişme botları su alan ve 60 göçmen boğulmak üzereyken son anda kurtarıldı

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 07:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege’de can pazarı

Edinilen bilgiye göre, Çeşme Körfezinde devriye görevi yapan TCSG 30 sahil güvenlik botu, dün sabah 06.30 sıralarında Karaabdullah Burnu açıklarında bir şişme bot belirledi. Su almaya başlayan ve batma tehlikesi geçiren şişme bota müdahale eden sahil güvenlik ekipleri, bir kurtarma çalışması başlattı.

Bota müdahale eden ekipler, 10 metrelik bota 60 kişi binen göçmenleri bir an önce tahliye etmeye çalıştı. Ekipler, zamanında müdahaleyle su alan bottaki göçmenleri tek tek kurtardı. Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu göçmenler, Çeşme İskelesi’ne götürüldü. Çeşme İskelesi’ndeki göçmenler, ayakkabılarını, çoraplarını çıkararak iskelede kurutmaya çalıştı. Cep telefonları ıslanan bazı göçmenler de, telefonlarının arka kapağını ve bataryasını çıkararak kuruttu.

Sahil Güvenlik ekipleri, üşümemeleri için battaniye dağıtırken, Uluslararası Göç Örgütü temsilcisi de yiyecek paketleri ve içecek dağıtarak göçmenlerin ihtiyaçlarını karşıladı. Suriye uyruklu olduklarını beyan eden 60 kaçak göçmenin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecekleri öğrenildi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.