TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege’de Edebiyat kongresi düzenlendi

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Edebiyat ve Filmde Türk Alman İlişkileri Sorunsalı” konulu kongre düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 06:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege’de Edebiyat kongresi düzenlendi

Düzenlenen kongreye Ege Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nergis Pamukoğlu Daş, Prof.Dr. Burkhard Moennighoff, Prof.Dr. Ortrud Gutjahr, yurtiçi ve yurtdışından çeşitli üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Edebiyat FakültesiAhmet Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Prof.Dr. Nergis Pamukoğlu Daş, “Bu kongreye yurtiçinden ve yurtdışından çeşitli üniversitelerden akademisyenler katılıyor. Kongre bu bakımdan çok yönlü akademik bir bilgi alışverişi sağlayan bir platform oldu” diye konuştu. Etkinliğe, Paderborn Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesinden bilim insanları katılarak sunum yaptı.

KÜLTÜRLERARASI İLİŞKİ

Prof.Dr. Nergis Pamukoğlu Daş, “Ege Üniversitesi ve Paderborn Üniversitesi arasında 2014’te başlayan ve 2016 yılında 3 yıllığına uzatılmış olan Germanistik Enstitüleri Arası Ortaklık Anlaşması, gerek bilimsel gerek öğretim üyesi ve lisansüstü eğitim yapan öğrencilere araştırma bursu sağlamasıyla uluslararası düzeyde kültürlerarası ilişkilere ve akademik hayata katkıda bulunmaktır. Alman Akademik Değişim Kurumutarafından desteklenen söz konusu ortaklık bu çerçevede Ege Üniversitesi ile Paderborn Üniversitesi dışında Türkiye’de sadece Hamburg Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi arasında bulunmaktadır” dedi.

Ege Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Paderborn Üniversitesi Germanistik Bölümü arasında hazırlanan ‘Çift Diplomalı Ortak Master Programı’nın imza aşamasında olduğunu söyleyen Prof.Dr. Nergis Pamukoğlu Daş, “Sosyal bilimler alanında örnek model teşkil edecek olan bu programuluslararası kültürel ilişkileri geliştirerek insanlar arası ilişki boyutuna taşıyacak. Diğer üniversitelere de bu bağlamda örnek teşkil etmek açısından önemlidir” diye konuştu. (Ege Ajans)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.