TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Egeliye destek arttı

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Egeli ihracatçılarla bir araya gelerek Türk Eximbank’ın ihracatçılara sağladığı imkanlar konusunda sunum yaptı. Yıldırım, Ege’ye ayrı bir önem verdiklerini de dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 10:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Egeliye destek arttı

KENAN YEŞİL

Çeşitli programlara katılmak üzere İzmir’de bulunan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Egeli ihracatçılarla bir araya geldi. Türk Eximbank Ege İhracatçı Birlikleri İrtibat Ofisi’nin açılışına katılan Yıldırım, daha sonra ise Ege İhracatçı Birlikleri’nde Türk Eximbank’ın muhtelif kredi/garanti ve sigorta programları ile ilgili ‘Bilgilendirme Toplantısı’ nda Egeli ihracatçılara sunum yaptı. Türk Eximbank’ın yaptığı yeniliklerden ve sağladığı yeni kredi imkanları Egeli ihracatçılara anlatan Yıldırım, Ege Bölgesine ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

46 MİLYAR DOLAR DESTEK HEDEFİ

Türkiye’nin tek ihracat Exim Bankası olduklarını ve başka ülkelerde çok daha fazla sayıda Eximbank olduğunu dikkat çeken Yıldırım, “Kredi büyüklüğünde Türkiye’nin 9’uncu büyük bankasıyız. İhracat kredilerinin yüzde 45’ini tek başına veriyoruz. Türkiye’nin en büyük alacak sigortası şirketi konumundayız. Kredi, sigorta ve garanti ile tüm hizmetleri tek çat altında veriyoruz. Pazarlama, tahsis ve operasyon birimleri ile modern bankacılık hizmeti veriyoruz. 2018 yılında 46 milyar dolar tutarında destek hedefimiz var. 29 farklı programda finansman sağlıyoruz. 12 şube ve 10 irtibat bürosu ile ihracatçımızın hizmetindeyiz. Toplam müşteri sayımızı 9 bin 542. Bunun yüzde 62’sini KOBİ’ler oluşturuyor. Hedefimiz100 bin mal ve hizmet ihracatçısına ulaşmak. İhracatçılarımızla yakından çalışıp kredi kullandırıyoruz. Daha fazla orta uzun vadeli kredi, daha fazla fon temini, teminat mektupsuz kredi, KOBİ’lere yönelik daha fazla TL ile kredi ve ihracat kredi sigortası tazmin desteği bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu. 2018’in ilk 4 ayında ihracata 13,3 milyar dolar destek sağladıklarını dile getiren Yıldırım, “Son iki yılın ilk dört ayına baktığımızda 2016 yılının ilk dört ayında 10,3 milyar dolar, 2017 yılında ise 10,9 milyar dolar ihracata destek sağladığımızı görmekteyiz. 2018’in ilk 4 ayında toplam desteğimiz yüzde 21,4 oranında arttı. Türk Eximbank olarak 2015 yılında ihracata 30,3 milyar dolar, 2016’da 33 milyar dolar, geçtiğimiz yıl ise 39,3 milyar dolar destek verdik. 2018 yılında ise ihracata 46 milyar dolar destek vermeyi hedefliyoruz. 2018’de Türkiye ihracatının yüzde 27’sinde Türk Eximbank imzası olacak.

EGE İHRACATÇISINA DESTEK ARTTI

Ege Bölgesinde çok yakın çalıştıklarını ve 5 bin 540 firmanın bin 211’i Türk Eximbank müşterisi olduğunu belirten Adnan Yıldırım, Ege’de toplam ihracatın yaklaşık yüzde 30’unu desteklediklerini söyledi. Türk Eximbank İzmir’deki faaliyetlerini 3 katı artırdıklarını vurgulayan Yıldırım, “2018 yılının Ocak – Nisan döneminde Türk ihracatçısına 8 milyar doları nakdi kredi, 5.3 milyar doları sigorta olmak üzere 13.3 milyar dolarlık destek sağladık. 2017 yılının aynı dönemine göre destek oranımızı yüzde 21.4 oranında arttırdık. Aynı dönemde Ege Bölgesi ihracatçılarına verdiğimiz destekte ise yüzde 29.2’lik artış sağladık. 2017 yılının Ocak – Nisan döneminde Ege Bölgesi ihracatçılarına 1 milyar 279 milyon dolar olan desteğimizi, 2018 yılının ilk dört aylık döneminde 1 milyar 652 milyon dolara çıkardık” diye konuştu.

YENİLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

2018 yılında da ihracatçılarımızın işlerini kolaylaştırmaya devam edeceklerini, fonlama kaynaklarını genişletecekleri vurgulayan Yıldırım şöyle konuştu: “Bir yenilik olarak 5 yıl vadeli işletme sermayesi kredi programını başlattık. Krediler doğrudan döviz olarak kullandırılabiliyor. TURSAB üyelerine uygun maliyetli kredi imkanı sunuyoruz. Ayrıca işletme sermayesi garanti programı, sermaye artışı, ihracat destek hizmetleri merkezi ve yeni web sayfası sunduğumuz yenilikler arasında. Üzerinde çalıştıkları bazı projeler var. Bu yıl 3 uygulama devreye girecek. E-dönüşüm ile taahhütler elektronik ortamda kapatılacak. Garanti sigorta olanakları arttırılacak. Finansal kuruluşlara alıcı kredisi, teminat sigortası garanti programı, emtia bazlı finansman ile uluslararası işbirlikleri artacak.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.