TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim kenti Bornova

null

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eğitim kenti Bornova

Bornova Belediyesi ve Bornova Kent Konseyi işbirliği ile uygulanan “İnternetle Hayat Kolay” projesinde ilk eğitimler tamamlandı

Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Telekom ortaklığıyla gerçekleşen “İnternetle Hayat Kolay” projesi kapsamında, eğitim alan 80 kursiyer sertifika heyecanı yaşadı. Katılım belgelerini CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Başkan Atila, eğitimin öncelikleri arasında ilk sıralarda yer aldığını vurguladı.

Bornova Belediyesinin vatandaşların bilgisayar kullanımı ve internet bilgilerini arttırmaya yönelik çalışmaları kapsamında düzenlediği eğitimi tamamlayan 80 kursiyer sertifika heyecanı yaşadı. Muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yetişkinler ve çocuklardan oluşan kursiyerlerin katılım belgelerini CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi.

Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Telekom ortaklığıyla yürütülen 'İnternetle Hayat Kolay' projesi kapsamında verilen eğitim Bornova Kent Konseyi işbirliği ile uygulandı. Eğitimlerle internet okur-yazarlığı oranının arttırılması, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin tanıtılması, yeni medya araçları ile internetin güvenli kullanımı hakkında bilincin arttırılması hedeflendi.

“ÖNEM VERİYORUZ”

Bornova Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Atila, “BELGEM, Dost Bilim Evi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Genç Kaşifler Bilim Evi ile çocuklar ve gençlerimizin yanındayız. Spor,  hobi ve beceri edindirme kurslarımızla yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Böylesi kurslarla da yine eğitime destek oluyoruz. Eğitim alanları tebrik ediyor, eğitmenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PAYLAŞILIRSA ANLAM KAZANIR

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da bir şeyi kullanmaktan öte onu öğretmenin çok daha önemli olduğunu söyledi. Bakan, “Araba kullanıyor olabilirsiniz. Bilgisayar kullanıyor olabilirsiniz. Bunları tek başına yapmanız bir şey ifade etmez. Bilginiz paylaşır ve üretirseniz artı bir değere dönüşür. Bu eğitimde bilginin paylaşımı adına çok önemli. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.