TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehidin adı okulda yaşatılacak

Hakkari Yüksekova’da görev yaptığı 8 Şubat 2016 günü, çarşıda sivil dolaşırken kalleş bir pusu sonucu bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Şanlıurfalı Polis Abdülkadir Oğuz’un adının verildiği okul, düzenlenen törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2018 08:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şehidin adı okulda yaşatılacak

ADNAN AVUKA

Hakkari Yüksekova’da görev yaptığı sırada bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Şanlıurfalı Polis Abdülkadir Oğuz’un adı okula verildi.Hakkari’nin Eyyübiye İlçesi Akabe mevkiinde yaptırılarak eğitim vermeye başlayan Şehit Abdülkadir Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Müftüsü İhsan Açık, Şehidin babası Şevket Oğuz, annesi Hatice Oğuz, kardeşleri, okul öğrencileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü İhsan Açık’ın yaptığı duaların ardından açılış kurdelesi kesilen okulun toplantı salonunda düzenlenen tören, şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı. Törende bir konuşma yapan şehidin babası Şevket Oğuz, oğlunun isminin bir okula verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baba Oğuz, konuşmasında şunları söyledi: Öncelikle oğlumun isminin bir okula verilmesinden dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Devletimiz ve milletimiz her zaman bizlerin yanında oldu. Ben bu vatana bir evladımı şehit verdim, gururluyum, onurluyum. Benim oğlum en yüce makamlardan birine ulaştı. Ben oğlumla her zaman gurur duydum ve hala da duymaya devam ediyorum. Evet, bir Abdülkadir şehit oldu ama burada gördüğünüz gibi yüzlerce Abdülkadir yetişiyor, aslan gibi vatan evlatları geliyor. Bizler bu ülke için dün de şehitler verdik, bugün de veriyoruz, gerekirse yarın da vermeye hazırız. Ama yeter ki devlet yıkılmasın, millet bölünmesin, o al bayrak gökten inmesin. Şairin dediği gibi, vurulup alnından tertemiz yatıyor, bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor. İşte bizim güneşlerimiz de o hilal yere düşmesin diye batıyorlar. Okulun yapımında ve oğlumun isminin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim, sağolun.”

“HEPİMİZİN EVLADIYDI”

Şehidin babası Şevket Oğuz’un duygu dolu konuşmasından sonra kürsüye gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise, “Milletimizin merhameti, sabrı, dirayeti takdir etmemek, büyük bir saygı ve ihtiramla anmamak mümkün değil. Elbette ki Abdülkadir evladımız hepimizin evladıydı. Hepimizin kardeşiydi. Ama acının ve ızdırabın büyüğünü elbette anne ve baba hisseder ve yaşar. Büyük bir metanetle ve duygularına hakim olarak Şefik amca da bizlere ve sizlere bir mesaj verdi. Hayatın hızlı akan temposu içinde durup bazen tekrar düşünmek, tekrar ne olup bittiğini mukaddesat anlayışımız içerisinde değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.