TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitlerimize son görev

Suriye Afrin’de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şehitlerimize son görev

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye Afrin’de yürüttüğü operasyon sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (33) için İzmir’de cenaze töreni düzenlendi. Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman, öğle namazını müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Duygu Karaman, annesi Ayşe Karaman, babası emekli emniyet müdürü Uğur Salim Karaman, şehidin kardeşleri Harika Cemrenur Karaman ve Ahmet Türker Karaman gözyaşları içinde tabuta sarıldı. Şehidin annesi feryat ederken, baba ise “Kahraman oğlum, yakışıklı oğlum” diyerek gözyaşı döktü.

AĞLAYAN ASKERİN GÖZYAŞI

Şehidin cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Şehit Karaman için düzenlenen geçiş töreninde ise aile ayakta durmakta güçlük çekerken, çok sayıda vatandaş da gözyaşlarına boğuldu. Cenaze töreninde sık sık ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Cenaze töreni sırasında gözyaşlarını tutamayan askerin gözyaşlarını ise şehidin yakınlarından biri sildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM İZMİR’DE

Başbakan Binali Yıldırım, şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman ile şehit Jandarma Astsubay Hilmi Öz’ün ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. AK Parti Manisa 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldıktan sonra karayoluyla İzmir’e geçen Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de devam eden operasyonlar sırasında bugün kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ın anne ve babasının Bornova İlçesi Atatürk Mahallesi’ndeki evine gitti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Yıldırım, Karaman’ın babası Uğur Salim Karaman ile annesi Ayşe Karaman’a taziyelerini bildirdi. Başbakan Yıldırım, daha sonra Bitlis’in Hizan ilçesinde, 21 Ocak’ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz’ün ailesinin evine geçti. Yıldırım, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında görevli polis memuru baba Özer Öz, anne Hatice Öz, kardeşler 17 yaşındaki Gizem ve 12 yaşındaki Muhammet’e başsağlığı dileklerini iletti. Evin çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya gelen Başbakan Yıldırım, elinde Türk bayrağı olan 14 yaşındaki Muhammet Karakan ile sohbet etti. Karakan’dan ömrü boyunca bayrağa sahip çıkmasını isteyen Yıldırım, bir kadının İstiklal Marşı’ndaki “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” dizelerini seslendirmesi üzerine de “İnşallah” dedi. Bu sırada vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı attı. Başbakan Yıldırım’a Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Öznür Çalık ve Hamza Dağ ile milletvekilleri de eşlik etti. 

KARAMAN’IN BABA OCAĞINDA

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de devam eden operasyonlar sırasında düşen ATAK tipi helikopterde şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ın İzmir’deki baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu. Şehit babası Uğur Salim Karaman, Başbakan Yıldırım’ın verdiği Türk bayrağını öperek alnına koydu.

TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan’ın İzmir’deki baba evinde yas var. Şehit Akdoğan’ın Bayraklı İlçesi Osmangazi Mahallesi’ndeki evine giden askeri yetkililer, şehadet haberini yakınlarına iletti. Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Zeki ve anne Fatma Akdoğan gözyaşı döktü. Şehadet haberini alan ailenin evine Türk bayrağı asıldı. Ali Akdoğan’ın harekat öncesi Fatma Akdoğan’ı arayarak, “Seni çok seviyorum anne” dediği öğrenildi. Şehidin erkek kardeşi Gökhan Akdoğan’ın da Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde sözleşmeli er olarak görev yaptığı bildirildi. Uzman Çavuş Ali Akdoğan’ın cenazesi Çiğli 2’inci Ana Jet Üssü’ne getirildi. Akdoğan, Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kadifekale Şehitliği’ne defnedildi. AA/İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.